Nacionalna turistička organizacija Crne Gore pripremila je ponudu na koju i najizbirljiviji turisti teško da mogu ostati ravnodušni, izjavila je danas u Čačku portparolka te organizacije Nina Vukčević na predstavljanju letnje sezone.

Ona je, predstavljajući program za predstojeću letnju sezonu zajedno sa turističkim organizacijama iz Budve, Herceg Novog, Bara i Tivta rekla da su, pored primorskih gradova, koje srpski turisti najviše posećuju, traženi i nacionalni parkovi.

“Parkovi pružaju aktivan odmor u netaknutoj prirodi, mogućnosti za rafting, šetnje edukativnim i tematskim stazama, fotosafari ture, posmatranje ptica i druge sportske aktivnosti”, rekla je Vukčević.

Dodala je da se Crna Gora prepoznaje kao destinacija dobre zabave i da će ovog leta mladima ponuditi festival “Si dens” u Buljaricama, “Si rok” u Kotoru, manifestaciju Grad teatar u Budvi i mnoge druge modne i kulturne sadržaje sa ciljem da gosti upoznaju lokalnu kulturu i običaje.

Vukčević je rekla da su turistički poslenici zadržali cene kao i prošle godine, a da se u privatnom smeštaju za porodice može naći povoljan smeštaj od šest evra po noćenju, u hotelima sa dve i tri zvezdice noćenje košta od 15 evra, a u hotelima sa četiri zvezdice od 30 evra.

Predstavnica Turistčke organizacije (TO) iz Budve Slavica Radoman rekla je da turističkom promocijom u gradovima Srbije žele da se približe potencijalnim gostima i čuju šta da unaprede u ponudi.

“U direktnom kontaktu sa budućim gostima hoćemo da saznamo šta im je potrebno da bi došli i proveli odmor na Budvanskoj rivijeri”, rekla je Radoman.

Direktorka TO Bar Sanja Mitrović rekla je da taj grad izlazi na dve obale, jadransku i Skadarsko jezero, pa gostima koji vole aktivan odmor nude obilazak manastira, vinarija, pešačenje, krstarenje jezerom, biciklizam i uživanje u maslinama i lokalnim specijalitetima.

“Najznačajnija znamenitost je Stari grad, star 2.500 godina”, rekla je Mitrović.

Dodala je da je posebna atrakcija Panoramska ruta od Bara do jezera duga 115 kilometara tokom koje se degustiraju specijaliteti.

Predstavnik TO Herceg Novi Đorđe Stanojlović rekao je da je sezona u tom gradu krenula pre mesec ipo dana i da će ovog leta gostima ponuditi puno raznih manifestacija.

“Goste očekuje Kulturno leto, filmski festival, Gitar art festival, uživanje u hrani i sportskim manifestacijama i drugim blagodetima Boke”, rekao je Stanojlović.

Turistička organizacija “Tivat”, prema rečima Milorada Karadžića ponudiće turistima bogat program, dosta koncerata, Pučke svečanosti, sajmove vina, maslina i tradicionalnih proizvoda, a od 9. do 10. juna je Međunarodni karneval sa 500 učesnika.

“Tivatski centar za kulturu pripremio je Mediteranski festival teatara koji počinje 22. juna i trajaće celo leto jer će se smenjivati poznate pozorišne kuće”, rekao je Karadžić i dodao da će se gostima pripremati i bogati gastronomski specijaliteti.
Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here