U našu redakciju stiglo je saopštenje Marka Parezanovića, narodnog poslanika i poverenika GrO SNS Čačak, koje prenosimo u celosti:

– Ulica Petera Kelena bila je još jedan povod za treniranje kvazi patriotizma i skupljanje jeftinih političkih poena. U tu svrhu Dveri su “iznajmile” Gorana Davidovića, koji sebe predstavlja kao stručnjaka koji štiti istoriju grada od političara. A da li je baš tako?

Naime Goran Davidović je itekako bio aktivan tokom kampanje za predsedničke izbore u službi Vuka Jeremića. Izborni fijasko je teško podneo pa je na svom fejsbuk profilu vidno rezigniran optužio Čačane za svoj neuspeh, posebno na one kako ih on naziva “došljake”. I ne samo to, već je zapretio političkim protivnicima da će svim sredstvima biti skinuti sa vlasti.

Da ima “pik” na Čačane rođene van Čačka pokazao je još jednom, obrativši mi se na fejsbuku, povodom moje inicijative da Boško Obradović i Goran Davidović dobiju ulicu u Čačku čim investiraju 50 miliona evra i otvore 1000 radnih mesta. U prvom obraćanju odmah mi je stavio do znanja da je on Čačanin, a da ja pripadam Erčegama. Takođe rekao mi je da živim na narodnoj muci, iako je i sam zaposlen u javnom sektoru na neodređeno vreme. Nejasno je i kako mene smatra političarom, a sam se aktivno bavi politikom?

Ako se čudite otkud baš folirant Davidović u Dverima, ne treba da vam bude čudno jer su Dveri odavno poznati po šovinističkoj politici. To sam osetio lično u TV duelu sa Boškom Obradovićem koji mi je tada rekao da ja nisam čačanski poslanik jer nisam rođen u Čačku, dok on to jeste jer je rođen u Vranićima. Ne tako davno odbornik Dveri Đorđe Šipetić takođe na fejsbuku, nazvao je glasače SNS degenima i maloumnicima.

Moram naglasiti da su sve navedene objave bile javne, da ih je videlo nekoliko hiljada ljudi, a da postoje i dalje na ovoj društvenoj mreži. Za razliku od namontiranih privatnih četova koje niko nikad nije video, a kojima su glupavo pokušali da me diskredituju.

Građani Srbije ne mogu biti deljeni na osnovu bilo kog ličnog svojstva. Niko od nas ne može da izabere mesto rođenja, roditelje, boju kože, u nekoj meri i religiju. Podele među građanima na osnovu ovakvih ličnih svojstava bile su moguće jedino u vreme Hitlerove Nemačke. Zato još jednom apelujem na celokupnu javnost, medije i gradonačelnika Čačka da najoštrije osude ovaj vid pomračenja mozga ljudi koji se bore da dobiju moć odlučivanja u društvu.

Svaki građanin Čačka ima pravo da se prijatno oseća u svom gradu i niko ne sme da ga vređa i omalovažava zato što je rođen ovde ili onde i zato što je glasao ovako ili onako. Oni političari koji mrze svoj narod jer nisu dobili podršku od njega, imaju ozbiljan problem u svojim glavama. Oni ne mrze samo strance, neprijatelje Srbije i slično, oni mrze svakog oko sebe ko je drugačiji od njih. Njih mržnja jede iznutra i takvi pojedinci su jako opasni po društvo. Suprostaviti se takvima smatram svojom civilizacijskom dužnošću od koje nikad neću odustati, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. E, dečko… nije seljak pogrdna reč, kao što to ti hoćeš da objasniš… ti imas problem druge prirode… a to se ne leči… seljak je posten, zivi od svog rada, muči se… ti si ovde došao i odmah si zajahao na narod, pravus kombinacije kako bi dok si na vlasti zaradio sto vise… koji narod ti predstavljas? Ko si ti? Sta si uradio u zivotu? Osim tetkinog zida… gerge zajahale narod..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here