Žao mi je što Goran Davidović nije shvatio poruku mog saopštenja. Bilo bi neodgovorno sa moje strane da komentarišem kakav je čovek ili kakav je stručnjak Goran Davidović, jer ga ne poznajem. Ali je moja obaveza da se suprostavim njegovim političkim stavovima, koji su ekstremni i veoma opasni. Dakle morao sam da ukažem na to da je Davidović Čačane podelio na došljake i one druge, političke protivnike častio epitetima “ŠLJAM” i “OLOŠ”  i pozvao na skidanje sa vlasti “SVIM SREDSTVIMA”.

Da je ovo napisao klinac od 18 godina ja bih razumeo. Kada napiše čovek u zrelim godinama, fakultetski obrazovan, roditelj, državni službenik, onda je to jako opasno i štetno. Da sam bio zlonameran poslao bih ovu objavu nadležnim organima, jer u njoj ima elemenata krivične odgovornosti, rušenja ustavnog poretka i poziva na mržnju i nasilje.

Jedino što je pozitivno u ovom slučaju je to što je Davidović svoju javnu objavu obrisao, a u svom odgovoru se ponašao kao da je nikad nije ni napisao. To govori da se stidi svojih reči i to je dobro.

Umesto što je u svom saopštenju hvalio sam sebe, bilo bi korektnije da je osudio govor mržnje svojih političkih partnera iz Dveri. Ili je za njega ovo sasvim u redu?

To su pitanja koja sam ja postavio. Fejsbuk objave nisu privatni razgovori, već njihove lične i javne objave koje su u medjuvremenu obrisali. Umesto odgovora Davidović mi je rekao da ja živim od narodne muke. Goran Davidović je državni službenik koji platu prima iz budžeta grada Čačka. Pre par dana držao je konferenciju za štampu u prostorijama Dveri, čiji je predsednik moj kolega narodni poslanik Boško Obradović, koji prima platu na isti način  kao i ja. Samo što za razliku od njih dvojice, ja smatram da svaki gradjanin ovog grada i ove zemlje ima ista prava. Bez obzira na mesto rodjenja, boju kože, političke stavove, religiju ili bilo koje drugo lično svojstvo. Time završavam ovu prepisku, jer ona za mene nije pitanje ličnih odnosa i simpatija, već političkih i životnih ideja i stavova.

Marko Parezanović, narodni poslanik i poverenik GrO SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here