Posle nekoliko meseci zatišja primarna meta crveno-belih ponovo je visoki defanzivac BATE Borisova – Nemanja Milunović, piše Sportski žurnal. Poslednje informacije sa našeg najvećeg stadiona ukazuju da je interesovanje za povremenog reprezentativca obnovljeno, te da su šanse za njegovo angažovanje sada u realnim okvirima.

Žurnal se poziva na činjenicu da je Milunovićeva cena manja u odnosu na januar – kada je Zvezda takođe “kidisala” – jer visokom štoperu 31. decembra ističe ugovor sa Belorusima. Zbog toga, navodi isti izvor, obeštećenje ne bi trebalo da prelazi 500.000 evra, a ima indicija i da bi BATE prihvatio za 100.000 “tanju” ponudu. Rastanak Milunovića i večitog šampiona Belorusije deluje kao neminovnost, s obzirom da Srbina u timu nema već puna dva meseca. Tek jedno sedenje na klupi u tom periodu…

Jasno je, dakle, da BATE ima interes da ga proda, makar i po bagatenoj ceni, kako bi došao do bilo kakvog obeštećenja. E sad, pitanje samo da li je Milunović spreman da se vrati u srpski fudbal. Pre šest meseci situacija po tom pitanju nije bila izgledna, ali nije isključeno da se od tada ponešto i promenilo. Pogotovo jer crveno-bele čeka učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Podsetimo, u Zvezdi su odavno formirali lepo mišljenje o Nemanji Milunoviću. Potvrda da se radi o klasnom defanzivcu stigla je posle okršaja Milojevićevog tima i Bate Borisova u Ligi Evrope, odnosno nakon što je Milunović vrlo uspešno sačuvao Ričmonda Boaćija. Tada se govorilo kako su Belorusi za njega i Ivanića tražili oko 2.500.000 evra Beograđanima…

Pored gorostasnog Srbina poslednjih nedelja u vezu sa srpskim šampionom dovodio se još jedan povremeni reprezentativac – Stefan Mitrović iz Genta, te trojica internacionalaca. Botija iz Olimpijakosa, Krespo iz PAOK-a i jedan Nigerijac čije ime još nije oktiveno.

Pol poziciju kod Zvezdana Terzića trenutno drži – Milunović.
Mozzart Sport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here