Predraga Pecu Pantovića ne brine poraz u majstorici… On u razgovoru za Mozzart Sport apostrofira druga, u sportskom smislu nedefinisana pitanja srpske košarke.

Borac je izgubio majstoricu u Železniku. Igrali su Čačani bez navijača sa FMP-om, što je svakako stara informacija o kojoj Predrag Peca Pantović nema potrebe da govori. Građani grada košarke, uprkos svemu, ipak su na svoj način bodrili klub koji je bukvalno u srcu grada na Moravi. Kako su to radili, najbolje ilustruje sinoćnja slika sa Gradskog trga, gde su navijači Borca preko video bima pratili utakmicu na koju nisu mogli da odu odlukom uprave domaćina treće polufinalne utakmice sa FMP-om.

Uprkos tome, Predrag Pantović za Mozzart Sport parafrazira druge teme, uz napomenu da se njegova priča nakon poraza Borca u polufinalu od 77:56, svodi na rekapitulaciju Borčeve sezone, ali i nejasnu sliku superligaškog postignuća njegovih pulena. Peca se s tim u vezi javnosti obraća pitanjem:”Zašto da ne saznamo ko je treći u Srbiji”?

Naime, plasmanom u polufinale Superlige Srbije košarkaši Borca su krunisali jednu veoma uspešnu sezonu. Podsećanja radi, Čačani su regularna takmičenja u ABA 2 i domaćoj ligi završili na prvim pozicijama. Potom, na završnom turniru u Čačku, nisu uspeli da obezbede učešće u ABA 1 ligi, kao ni novo takmičenje u Drugoj regionalnoj ligi, ali im je to pošlo za rukom kroz Superligu.

Borac je na putu da ponovi ili premaši najbolji ostvareni rezultat iz sezone 1972/73 kad su čačanski košarkaši, doduše u staroj Jugoslaviji, zauzeli četvrto mesto. Takođe, Borac je jedini klub izvan prestonice koji se izborio za plasman među četiri najbolja tima Srbije.

“Sigurno iza nas ostaje jedna izuzetno uspešna sezona. Ostvareni Borčevi rezultati nisu plod slučajnosti, već dobrog rada tokom cele godine. Kroz Superligu, sa ABA 1 ligašima, imali smo tri trijumfa i jedan poraz. Moram da apostrofiram kvalitetan rad dugogodišnjeg trenera Raška Bojića, koji je sa timom bio prvi u obe lige koje smo igrali. Pošto nismo izborili plasman u finale fajnal – fora ABA 2 lige, povrede bitnih igrača su uzrokovale na ne prođemo Krku, Rale se povukao, ali angažovanjem Jovice Arsića nastavili smo sa dobrim partijama. Kroz Superligu obezbedili smo novi plasman na Jadran 2, što nam je bio primarni zadatak”, kaže za Mozzart Sport prvi čovek Borca Predrag Peca Pantović.

Predsednik Borca nije oduševljen propozicijama KLS –a u kome stoji da se utakmica za treće mesto igra jedino ukoliko bude neophodno.

“Moram da se osvrnem na jednu činjenicu ili da citiram propozicije Superlige gde se kaže ‘treće kolo (finale i eventualna utakmica za treće mesto) se igra u tri dobijene utakmice’. Nije bitno ko je izborio pravo da se bori za poziciju broj tri, ali to pravo je uskraćeno. Jasno je da će beogradski klubovi (“večiti”, plus FMP, naravno i Mega Leks koja se nije našla među četiri najbolja sastava) i naredne sezone biti članovi ABA 1, a Borac član ABA 2 lige. Utakmice se igraju zbog publike, treće mesto je vrlo veliki uspeh, pa se pitam ko je uskratio to pravo da se na parketu neko bori za tako visok plasman”.

Pantović iz ovoga zaključuje da vladaju različiti aršini…

“Na početku sezone ubeđivali su Dinamik i nas da je interes srpske košarke da paralelno igramo dva takmičenja, KLS i ABA 2. Sad to očigledno nije slučaj, a mislim da je upravo interes svih nas da se igra i serija za treću poziciju. Pitam se odakle nekom pravo da uskrati čačansku ili publiku u Železniku da odgleda borbe za treću mesto protiv Partizana. Podsetiću, kako su se samo radovali svi iz Žalgirisa kad su savladali CSKA i na Fajnal –foru osvojili treće mesto”.

Borac je pružio sjajan otpor timu iz Železnika koji je ipak igrao viši rang takmičenja.

“Bio sam u pravu kad sam kazao da će se igrati sve tri utakmice. Očekivao sam da svaki meč bude krajnje uzbudljiv i da Čačani uživaju u još jednom duelu u našem hramu košarke. I to je bilo tačno. FMP je, utisak je, pružao najbolje partije od starta Superlige. Imaju mlad, fizički dominantav sastav. Ostali su bez Filipa Čovića, ali su dobili neku drugu dimenziju. Poštujem kako rade i funkcionišu ljudi iz Železnika.

Prvi čovek Borca nagovestio nam je da su već započeli razgovori sa trenerom Jovicom Arsićem oko nastavka saradnje.

“To je tačna informacija. Počeli smo pregovore sa trenerom Arsićem i očekujem da ćemo se dogovoriti. Verujem u rad na duge staze i da će Jovica raditi u klubu još dve, tri godine. Moj mandat ističe za tri godine i ciljvi našeg Upravnog odbora su da Borac igra ABA 1 ligu, ali i da organizaciono i finansijski bude stabilan. Igrački kadar mora se bazirati na Čačanima, to domaća publika voli i zbog toga imamo ovakvu posetu i navijanje. Trudićemo se da sve kvalitetne domaće igrače vratimo u klub, a sa strane ćemo angažovati samo prava pojačanja. Igrače kojima će Borac biti i odskočna daska, poput Ilije Đokovića, Alekse Avramovića…”.

Par reči o infrastrukturnim i ostalim planovima Borca.

“Prvo, očekujem da se uradi zaštitni zid koji će dvoranu štititi od poplava. Potom, dobijamo upotrebnu dozvolu i prelazimo na izradu projekta za rekonstrukciju naše hale. Planiramo zamenu krova, povećanje broja mesta u dvorani i izradu jedne balon sale. Novi kapaciteti bi stvorili bolje uslove za kvalitetan rad sa mladim igračima ne samo iz Čačka, već i regiona, jer Borac je uvek stvarao asove. Moja želja je da se i KK Železničar vrati u našu dvoranu, uključi u proces pravljenja igrača, i tek tad bi dvorana bila ono što jeste, hram čačanske košarke”, konstatovao je Pantović.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here