„Plasiraćemo se u elitu Omladinske lige Srbije, a zatim kadrovski popuniti prvi tim za povratak Borca u Superligu“, poručuje Veljko Filipović, kapiten mladog tima sa Morave.

Prva konsolidaciona tačka u akcionom planu oporavka čačanskog Borca kaže: “Oslonimo se na svoje omladince“! To su Mozzart Sportu u više navrata potvrdili Predrag Teofilović, predsednik UO FK Borac, direktor kluba, Ivan Stevanović, i prvi čovek sportskog pogona, sada i šef struke prvog tima Vladimir Stanisavljević. Šta je na tom planu uradila gospoda sa Gradskog stadiona kraj Morave? O tome govore rezultati omladinske ekipe koja se se trenutno u baražu bori za plasman iz Omladinske lige šumadijsko – raškog okruga u najviši rang Omladinske lige Srbije.

Da ne parafraziramo dalje reči čelnika kluba, najbolje je da saslušamo nekog od igrača. Ovoga momenta, najbolji među zaista perspektivnim igračima je štoper Velljko Filipović, kapiten tima koji se već u sredu sastaje sa Jedinstvom iz Uba, u drugoj utakmici baraža. Bolji iz ovog takmičarskog para, udariće na spretnijeg u odmeravanju užičke Slobode i Šumadije iz Aranđelovca.

„I u prvoj utakmici smo bili bolji, ali se sve na kraju okončalo sa 1:0 za Jedinstvo. Mislim da smo najkvalitetniji tim ovoga ranga, i da zaslužujemo da se naredne sezone nađemo u društvu Zvezde, Partizana, Brodarca, Spartaka“, kaže za Mozzart Sport fudbaler Borca, Veljko Filipović koji je pre nešto manje od godinu dana potpisao prvi profesionalni ugovor za tim iz grada s Morave.

Tih dana, Ivan Stevanović imao je samo kratko da poruči: „Neka za Čačak grizu kopačke iz našeg grada“…
„Grizu, grizu i te kako… Tu smo svi, da ne izostavim nekoga. Okupili su nas koordinator omladinske škole Milan Jovanović Mrva, trener Živorad Jelić, i uvek prisutni direktor, Ivan Stevanović, Vladimir Stanisavljević, i predsednik Teofilović. Tako je nastao tim koji je kadar bez pardona svima da izađe na crtu. Svakako moram da spomenem saigrače Nikolu Šutića, Veljka Bogićevića, Marka Ilića, Igora Nedeljkovića, da pozdravim i sve ostale. Žao mi je da nekoga izostavim, treba to da razumete“, kaže Filipović koji se nada i budućoj prekomandi u prvi tim.

„Naš zadatak je prvo i pre svega Jedinstvo i toliko željeni plasman u elitnu omladinsku konkurenciju. Nadalje, zna se da nam je svima želja da zaigramo za prvi tim. Svesni smo činjenice da će se Borac iz PLS-a u Superligu ponovo plasirati našom snagom. Mi smo ti kojima će klub poveriti najvažniji zadatak. Zato je ovaj baražni ispit bitan. Znam dobro da su nam ovo prve izuzetno bitne utakmice, i da će ih Borac imati još mnogo na putu prvog tima do željenog rezultata. Mi smo se spremali za to“, zaključio je Filipović pred utakmicu sa Jedinstvom koja se igra u sredu od 17.30 na trerenu Gradskog stadiona kraj Morave.
Mozzart Sport, Miloš Milić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here