U Srbiji i regionu kompaniju MOZZART prepoznaju kao društveno odgovornu kompaniju. Pored “Humanitarnog tiketa u podne”, u kome su ove sedmice gostovali reprezentativac Ratko Nikolić i košarkaš Bratislav Jeković, a od danas gostuju Nikola Pešaković, Mirza Selimović, Velimir Gašić, Duško Vujošević i Slaviša Koprivica, naša kompanija ima niz plemenitih akcija.

To su „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Obnovljeno je i svečano otvoreno 56. košarkaško igralište i to u Novom Sadu. Naravno, akcija je nastavljena u Beogradu, na Adi, a spremaju se nova iznenađenja. Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Fudbalski klub Ovčar iz Markovice među poslednjima je dobio dve garniture MOZZARTOVE opreme.

Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, generalni smo sponzori studentskog sporta na BU, doniramo srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, džudiste, košarkaše… Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Učestvovali smo u akciji „Bitka za bebe“, MOZZART je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u toku je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja, donirano je preko 1.000 televizora), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Par rečenica o današnjem gostu u plemenitom listiću…

Već kao junior zaigrao je za prvi tim čačanskog Borca. Ubrzo je beležio zapažene role. Dobre igre nisu promakle Partizanu i sa Beograđanima je parafirao ugovor. Sa crno – belima je uzeo i titulu. Put ga je dalje vodio u Vojvodinu, ponovo Borac, Grčku, Igokeu iz Aleksandrovca. Poslednju sezonu proveo je ponovo u Čačku. Sa puno uspeha je igrao i doprineo da klub završi kao prvi u KLS i ABA 2 ligi, ali i da se bori za finale Superlige. Zaustavljen je u Železniku.

Evo kako je sastavio dobrotvorni listić naš gost…

Krenuo je sa košarkaškim mečevima, a kako bi inače. Francuska, treća polufinalna utakmica plej – ofa LIMOŽ – MONAKO. U seriji gosti vode sa 2:0, a interesantno da je Limož na oba meča dao po 71 poen, rival je prvi put bio bolji za sedam, drugi put za 17 poena. Međusobni skor je na strani Monaka, 1:7.

“Da krenem sa dvojkom, verujem da će Monako ponovo trijumfovati”, kaže za Mozzart Sport Nikola Pešaković.

Sledeći košarkaški duel dolazi iz omiljene turističke destinacije Srba. Grčku ligu Nikola odlično poznaje jer je jedno vreme tamo igrao. Utakmica PAOK – PROMITEAS. U borbi za treće mesto Paok vodi sa 1:0. Prvi meč je okončan ‘tesnom’pobedom 79:81. Oba tima su glatko, sa po 3:0, poraženi od najvećih grčkih klubova u polufinalnimokršajima.

“Paok će na meču dati više poena od rivala i navedenog hendikepa (-3.5), mh1”.

Sigurno bi Pešaković, naš plemeniti gost, želeo da se igrački okuša u Španiji pa zato kladilački bira utakmicu BASKONIA – BARSELONA. Klubovi su regularni deo ACB lige okončali na drugoj i trećoj poziciji, Barsa je imala dva boda manje. Do prvog polufinalnog duela Baskonia je imala niz od pet trijumfa, Katalonci su za razliku od Baskijaca imali jedan neuspeh.

“Odigraću jedinicu uz više poena na meču od ponuđene margine, 1& više poena od ponuđene margine”.

Pešaković se prošetao i do Apenina, jedini fudbalski meč, VENECIJA – PALERMO. Istorija nas upućuje na tri dvojke, 2:2:2. U poslednjem duelu Venecija je potopila Palermo sa 3:0. Oba kluba su u svoju korist rešila poslednje okršaje.

“U prvom poluvremenu videćemo makar jedan pogodak, 1ug 1+”, konstatovao je Pešaković uz konstataciju da je sačinio dobitni plemeniti listić, a ukoliko tako bude kompanija MOZZART će svojom donacijom obradovati Nevenu Šipetić.

NEVENI ŠIPETIĆ SAMOHRANOJ MAJCI TROJE DECE POTREBNA JE POMOĆ U HRANI, DEČJOJ ODEĆI i NOVCU.

Naime, Nevena sa majkom i decom, devojčicama od devet i tri godine, kao i sinom od godinu dana, živi kao podstanar i suočava se sa veoma teškim životnim uslovima i okolnostima.

Najpotrebnije je sledeće:
1) Prilozi u novcu (Tekući račun u Halk Banci
Nevena Šipetić 155-3400180251242-16)
2) Dečja odeća i obuća za devojčice stare 9 i 3 godine, kao i za jednogodišnjeg dečaka
3) Hrana

Za donacije u odeći, obući i hrani javite se na mejl udruzenjecacana@gmail.com ili SMS porukom na telefon udruženja 063/7444-801.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Miloš Milić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here