Na Belom Dvoru u čast održanog državnog prvenstva u latino plesovima Njihova Kraljevska Visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina organizovali su svečani prijem pod nazivom “Negujmo plesnu tradiciju”.

Čačanka Marija Lazarević kao predsednica Plesnog Saveza Srbije dobila je specijalan poziv da prisustvuje prijemu. Govor su održali Nj.K.V prestolonaslednik Aleksandar, Marija Lazarević predsednica Plesnog Saveza Srbije, Nenad Jeftić generalni sekretar svetske federacije sportskog plesa WDSF, Nj.K.V princeza Katarina i Ivan Mileusnić član predsedništva PSS-a.

-Želim da se zahvalim Njihovim Kraljevskim Visočanstvima prestolonasledniku Aleksandru i princezi Katarini na ogromnoj podršci plesu u Srbiji. Fondacija Nj.K.V. princeze Katarine pomogla je organizaciju ovog državnog prvenstva, kao i samu promociju sportskog plesa. U poslednjih par godina se kao savez istinski trudimo da omasovimo sportski ples, podržimo mlade plesače i zadržimo one koji su već izgrađeni plesači.

Sastavili smo jak i stručan tim koji voli ples i iz sveg srca želi da gura napred. Ogromnu zahvalnost u ime Plesnog Saveza Sribije i svoje lično ime upućujem Ivanu Mileusniću i njegovom plesnom klubu Dare To Dance na odličnoj organizaciji i ogromnom trudu da državno prvenstvo izgleda tako dobro, glamurozno i svetski i to drugu godinu za redom – rekla je Marija Lazarević.

Marija Lazarević je do 2001. godine bila profesionalni takmičar, trenirala je u učila od najvećih imena plesa tog vremena i raznim plesnim kampovima u Evropi. Kasnije je odlučila da život posveti učenju mlađih plesača i ocenjivanju. Plesni klub Luna osnovan je 1993. godine na čijem čelu je danas Marija. Jedna je od najboljih trenera sportskog plesa kod nas, to pokazuju i titule državnih prvaka koje su osvajali plesači P.K. Luna kao i međunarodna priznanja. Kao sudija sudi mnogobrojna međunarodna takmičenja kao i Evropska i Svetska prvenstva.

A sada je sela i za kormilo Plesnog Saveza Srbije, želja joj je da sportski ples vrati na visoke grane. Plesni Savez Srbije sada ima jak tim mladih, uspešnih i ambicioznih ljudi na čelu sa Marijom koji već daje sjajne rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here