Prvo mesto nakon 22. kola ABA lige, prvo mesto u KLS, deoba prvog mesta sa Crvenom zvezdom u grupi A Super lige.

Iza Borca je sezona sa kojom može da bude ponosan, ali i sezona u kojoj se moglo korak više.

A, ono što Čačane najviše žulja jeste propuštena šansa da kao domaćini završnog turnira druge ABA lige overe plasman u eliti na Jadranu.

I upravo je to linija koja odličnu godinu deli od istorijske. Upravo tako je postavljao stvari i Marko Marinović, jedan od igrača koji su postali sinonim uspeha Borca i zbog koga je dvorana kraj Morave gotovo uvek krcata.

– Bili smo uz rame Zvezdi, u tri takmičenja bili na vrhu, a na kraju se samo plasirali u ABA dva, što je recimo mogao da uradi Zlatibor da je u seriji pobedio Dinamik. Ne znam šta da kažem zbog toga i šta smo sve doživeli ove sezone. Majstorica sa FMP-om se gledala na trgu u centru Čačka, zato što nisu mogli da dođu u Železnik.

Marinović je u martu napunio 35 godina i u vazduhu visi pitanje kakvi su mu planovi. Ipak, iskusni plej nema dilemu šta želi:

– Ostajem u Borcu, sa željom da probamo da uđemo u ABA ligu – istakao je Marinović.

Karijera iskusnog organizatora igre počela je u rodnom Čačku, pre tačno 18 godina. Od tada do danas nosio je dres FMP-a, Đirone, Menorke, Crvene zvezde, Valensije, Albe, Krasnajih Krila, Jeniseja, Levskog, Radničkog, Olimpije, Steaue i Krajove.
Sportski žurnal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here