– Omladina nam ne odlazi od 2016. već od 2000. godine i mislim da je tih godina jedina stavka koja je beležila rast kada je u pitanju izvoz u Evropsku uniju i zemlje sveta bila upravo naša mladost, izjavio je član Gradskog veća za mlade i kulturu, Dušan Radojević.

On je, reagujući na intervju na portalu „Reflektor“ poverenice Demokratske stranke u Čačku Mirjane Milenković Talović, rekao da mladima treba stvoriti uslove da žive i rade u svom gradu.

„Radna mesta i bogata kulturno-društvena ponuda, su upravo ono što mi mladi želimo. Imamo svoje predstavnike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i to više nego ikad. Danas ima i ko da nas čuje u Čačku. Zato i pružamo podršku svakom investitoru koji želi da stvara, gradi i zapošljava“, naveo je Radojević u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, nemački investitor ima potrebu za visoko sofisticiranom radnom snagom, ali i za one sa srednje obrazovnim profilima.

„Ako znamo da će već u početku biti direktno zaposleno 1.000 radnika, a indirektno možda i više od toga, onda je svima jasno da zemlja u Preljini nije poklonjena već je uložena u nova radna mesta i možemo zaključiti da je dolazak ‘Forverka’ poziv mladima da ostanu Čačku“, zaključio je Radojević.
Reflektor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here