Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Turističkom organizacijom Čačka od 6. do 10. juna organizuje studijsku posetu za predstavnike devet medijskih kuća PR agencije iz Nemačke pod nazivom “Avantura zvana Srbija: Idemo!”

Prva stanica novinara iz Nemačke po dolasku u Beograd bio je grad Čačak, a potom i Ovčarsko-kablarska klisura. Kako je tema studijske posete avanturistički turizam I aktivan odmor, prvo su se upoznali sa gradom na reci i to vožnjom biciklima od centra Čačka, do reke Zapadne Morave. Vožnja je nastavljena od gradske plaže, Parka mladosti, pored sportskih terena i ostalih sportsko-rekreativnih sadržaja koje u ponudi ima ovaj deo grada u okviru SC “Mladost”. U realizaciji ovog programa, podršku je pružio Biciklistički klub “Borac”, a vožnja biciklima, markiranim biciklističkim stazama, realizovana je i uz podršku Stefana Lukića. Biciklistička ruta od centra Ovčar Banje vodila je pored nekoliko vidikovaca, kroz predele Ovčarsko-kablarske klisure, sa kojih se pružao pogled na prirodne atrakcije. Posetili su manastir Nikolje, a program je nastavljen plovidom katamaranima do jezera Međuvršje.

Studijska poseta medija iz Nemačke nastala je kao rezultat kontinuiranog predstavljanja Čačka na sajmu turizma ITB u Berlinu. Medijska promocija kroz štampane I elektronske medije o Srbiji doprinosi povećanom interesovnju turista iz Nemačke za dolazak u Srbiju. Prema podacima Turističke organizacije Srbije, nastavlja se trend rasta broja dolazaka nemačkih turista I to za 22% u odnosu na prethodnu godinu. U Čačku je u istom periodu zabeleženo više od 20% rasta broja dolazaka nemačkih turista, koji su najviše zainteresovani za boravak i sadržaje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Pored mogućnosti za aktivan odmor u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, zadovoljni su kvalitetom usluga u hotelima u kojima su smešteni, kao i ugostiteljskim uslugama tokom boravka u gradu Čačku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here