Mozzart Sport objavljuje polazak 732. kompozicije „Humanitarnog tiketa u podne“! Odredište naše plemenitim željama vođene akcije je kvota 10,17, a mašinovođa fudbalski trener, član stručnog štaba FK Borac, Miloš Đolović, desna ruka šefa struke i sportskog direktora Vladimira Stanisavljevića. On će potencijalnim dobitkom od 101.700 dinara, pokušati da pomogne specijalnu školu „1. novembar“ u gradu na Moravi, i tako nastavi MOZZARTOV niz od 119. precizno istipovanih tiketa, s kojima smo na preko 50 adresa uputili pomoć od 7.010. 860, 00 dinara.

Naš Miloš zna kako se to radi! To s pravom očevidaca možemo i da potvrdimo na primerima utakmica koje je FK Borac igrao minulih meseci, donirajući novac od ulaznica u plemenite svrhe. Igrale su Zebre za Stefana Lazića, pionira kluba s Morave, čiji oporavak uspešno teče, ali i za Zoranu Stojić, devojku koja je teške telesne povrede zadobila u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori.

“Tako je, igrali smo za mladost grada kome sada i sam pripadam. Budućnost je pred njima, a na nama je da ih pomognemo, bez obzira na konsolidacione probleme s kojima se suočavamo. Nadam se da ćemo se na kraju i s tim izboriti, ali ovoga puta želim da naglasim nešto drugo. Naime, veoma sam zadovoljan učinkom koji je MOZZART postigao u ovoj rubrici. Kada smo mi igrali za Stefana i Zoranu, vi ste tipovali, i pomagali na sve načine. To je primer kako se sve može”, kaže Miloš Đolović, trener u stručnom štabu FK Borac, uz čije ime kao odrednicu moramo apostrofirati status jednog od legendarnih igrača beogradskog fudbala.

Čuli smo da je Đololović u igračkoj karijeri koja je trajala od 1980. godine, pa sve do 1999, odigrao preko 700 utakmica bez povrede… Da li je to tačno?

“Jeste, ali to je istorija fudbala Beograda. Moja sadašnjica je Borac i ovaj tiket. Da tipujemo, pa da ćaskamo”, reko je Miloš Đolović pa otvorio MOZZART listu.

Prvi pik Borčevog stratega dolazi nam sa prijateljske utakmice JUŽNE KOREJE i SENEGALA. U predmundijalskom razgibavanju, Senegal se sprema za Japance. Motiv Korejanaca za ovaj meč nije baš najjasniji, pošto će za rivale u Grupi imati Nemačku, Meksiko i Švedsku. Vrlo težak izazov, posebno kad se ima u vidu da je Južna Koreja dobila samo jednu od protekle četiri kontrolne utakmice, protiv Hondurasa. Ovog meseca selekcija BiH ih je savladala sa 3:1, dok su bez golova igrali protiv Bolivije. Ni Senegal ne oduševljava, ali sa Sadion Maneom, Kaliduom Kulibalijem, M’Baje Nijangom i ostalima definitivno imaju kvalitetniji tim.

“Čista dvojka, jer to je fudbalski opravdan tip. Ne bih sada išao u dublju analizu sastava, niti potencijalnih formacijskih rasporeda na terenu. Očekujem postave približne onima koje će se pojaviti na Mundijalu u Grupi F, odnosno u Grupi H u kojoj igra Senegal”, kaže za Mozzart Sport, Miloš Đolović.

BELGIJA – KOSTARIKA, naredni je susret, nama posebno interesantan zbog rasporeda Orlova. Gledaćemo Kosatariku, u preozbiljnim pripremama pred utakmicu sa Srbijom. Istini za volju, protiv Engleske se videlo da je to ipak limitirana selekcija 0:2. To ih ipak nije pokolebalo u stavu da je tempiranje forme najbolje obaviti s najjačima. Otud Belgija, koja je prethodno razmontirala Egipat sa 3:0, igrala bez golova sa Portugalijom, pa generalno važi za mnogo, ali baš mnogo bolju ekipu od Kostarike.

„Belgijanci na svim pozicijama imaju igrače od čijih se sposobnosti može zavrteti fudbalska planeta. Kurtoa na golu, Vermalen u odbrani, Azar, Felaini, De Brujne u veznom redu, Lukaku, Eden Azar, Dris Mertens i Batišuaji u napadu… Šta Robertu Martinezu više treba, a i meni da opravdam tipovanje na MOZZART kombinaciju 1&3+“, čist je fudbalki tip popularnog Robija koji je žario i palio dalekih godina, i po ko zna koliko puta kopačkama preoravao terene Hajduka sa Liona, novobeogradskog Radničkog, i Balkana.

Idemo dalje na ženski fudbal, tačnije na kvalifikacione susrete za Evetsko prvenstvo namenjeno igračicama do 19 godina. Miloš Đolović lovi kladilačku taliju na utakmici POLJSKA Ž19 – NORVEŠKA Ž19. Ovo je utakmica Grupe 1, u kojoj do trećeg kola vode Norvežanke koje su savladale Grčku i Island. Poljakinje su izgubile od Islanda, i savladale Grčku s masivnih 6:0. Tri od poslednjih pet utakmica Norveške za epilog imaju 5+ ishode. Šta o tome misli naš današnji gost?

„Mislim da ne treba preterivati, iako je fudbal za dame u ovoj uzrasnoj kategoriji posebna dimenzija. Nađimo se na fudbalskih 3+“…

Utakmicom GRČKA Ž19 i ISLAND Ž19, završavamo današnje putovanje po MOZZART svetu igara. I ovo je utakmica kvalifikacione Grupe 1 za EP. Grčka je ubedljivo najslabija u ovoj konkurenciji, budući da je izgubila oba susreta u grupi, ostvarivši očajnu gol razliku od 1:11. Island je savladao Poljsku, i izgubio od Norveške sa 2:0.

„Kakvo sito imaju Grkinje u zadnjim linijama, čudo bi se desilo kada na ovom meču ne bi bilo hrpe golova. Zato tipujem na 4+“, zaključio je svoje tipovanje Miloš Đolović.

Za kraj ostavljamo po neko slovo o našem današnjem gostu. Rekli smo već da je Đololović palio i žario beogradskim terenima tokom osamdesetih i devedesetih godina… Zatim je počeo da se bavi trenažnim procesom, i to u Hajduku sa Liona u stručnom štabu u kome te 2000. beše Đorđe Gerum, ali i legendarni čačanski trener Bogić Bogićević. Naravno sve je započelo sticanjem diplome Više trenerske škole 1996. godine, a zatim i sticanjem A licence 2008. godine. Tim putem je išao sadašnji trener na klupi Zebri, a kako se kalio, pamte Jedinstvo iz Surčina, Dorćol, i Hajduk sa Liona. Jednostavno rečeno, zbog formata naše rubrike nismo u stanju ni da nabrojimo sve fudbalske puteljke kojima je naš gost hodao.

Za siže priče, u ovom momentu recimo i da je Đolović u Čačak stigao 2017. godine, kao član stručnog štaba Igora Spasića, i da je ostao nakon njegovog odlaska. Fudbalska sredina ga je prihvatila potpuno, pa je Miloš Đolović postao Čačanin, kako to vole da kažu u Borcu. On je takav status zaslužio angažovanjem, koje je rezultovalo podrškom sportskog direktora i šefa struke Vladimira Stanisavljevića, direktora kluba Ivana Stevanovića, predsednika UO Predraga Teofilovića, kao i svih ostalih u klubu.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Miloš Milić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here