Čačanin iza sebe ima sjajnu sezonu u Varezeu gde je izabran za naj – sportistu tog italijanskog grada!

Moramo priznati da je današnji susret sa igračem Varezea i reprezentativcem Srbije Aleksom Avramovićem bio slučajan, ali i da se dogodio u pravom momentu. Takođe, i da smo ranije planirali ‘novinarsko druženje’ sa Avramovićem jer je iza njega ostala jedna sjajna sezona u Italiji. Sjajne partije koje je pružao u klubu Aleksi su donele laskavo priznanje i izbor za naj – sportistu Varezea.

“Najiskrenije iza mene je ostale jedna sjajna, tačnije, fenomenalna sezona”, uz malo negodovanje za jutarnji ‘prepad’ podvlači za Mozzart Sport Avramović. “Možda neki nisu očekivali ovakve partije, ali ja jesam…Radilo se naporno, dobio sam šansu koju sam maksimalno iskoristio. Sa klubom bogate tradicije stigao sam do šeste pozicije u ligi Italije nakon poraza od Breše. Serija A je sigurno među četiri, pet liga na Starom kontinentu”.

Iz vaše dvorane tokom sezone pognutih glava izlazili su igrači mnogih velikih klubova?

“I to je istina. Bili smo bolji od Armanija, Trenta, Ređo Emilije, Avelina…Dvorana je uvek bila krcata, zaista atmosfera kao u hali kraj Morave ove sezone, kad je Borac dominirao. Publika je većinom prezadovoljna napuštala naš hram košarke”.

Odradili ste jednu sezonu u Varezeu. Šta dalje?
“Opciono, imam još godinu dana ugovora sa klubom. Iskreno ostaje mi se u Varezeu, ali ko zna možda se pojavi neki novi klub. Trenutno, ništa nije konkretno”.

Dobre partije u Italiji nisu promakle ni košarkaškom selektoru Srbije Saši Đorđeviću.

“Ponovo sam na širem spisku našeg selektora. Okupljamo se u hotelu Kraun plaza 15. i prve provere su protiv Irana. Igramo kvalifikacije sa Gruzijom i Nemačkom. Pokušaću da izborim mesto među dvanaest najboljih, ali biće vrlo, vrlo teško. Trudiću se maksimalno…”.

Tvoj nekadašnji klub, čačanski Borac, minule sezone briljirao je u ABA 2 i domaćoj ligi. Da li ste stigli da nešto ispratite?
“Sigurno najbolja sezona u poslednje dve decenije. Kod mene ostaje žal što je otišao trener Raško Bojić, njegov doprinos dobrim partijama Čačana je ogroman. Takođe, srećan sam zbog igrača iz Čačka Marinovića, Pešakovića; Mićića, Todorovića, Popovića, Čarapića…”, zaključio je Avramović.

Poželeli smo sreću Aleksi, svojevremeno najkorisnijem igraču srpske Superlige, u reprezentaciji Srbije.

Do novog slučajnog viđenja,srećno!
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here