Govoreći o protestima zbog velike cene goriva koji su blokirali nekoliko gradova u Srbiji, Vučić kaže da se i on oseća krivim.

On je rekao i da za cenu benzina ne može mnogo da se uradi, ali da će se za dizel videti.

– Probaćemo nešto da učinimo po pitanju cene dizela, jer je to važno zbog poljoprivrednika i prevoznika. Pokušaćemo nešto i i za malinare, čiji protesti nisu bili politički motivisani – dodao je predsednik države.

Ali, ponovio je, sve te mere biće na stolu po okončanju blokada puteva.

“Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao pustite ih da rade šta hoće i što sam tako nešto javno rekao”, rekao je on i dodao da će, kada je reč o protestima zbog cene goriva, nadležni organi raditi u skladu sa zakonom i neće dozoliti da se “tuku i prebijaju ljudi, a da se svi prave da se desio incident”.

Vučić je rekao da niko neće blokirati autoput bez posledica.

– To nisu naši pravci, nego međunarodni. Tako gubimo desetine miliona evra, turisti nas izbegavaju. Niko nije rekao da ima 26 zemalja sa višom cenom bezina, kao i da imamo najnižu cenu električne energije. Bugarsku smo prestigli po penzijama i platam, Albaniju da ne govorim… – rekao je predsednik Srbije.

On je poručio da će nadležni državni organi preduzeti mere u skladu sa zakonom, jer nikom , ističe, nije dozvoljeno da nekažnjeno krši zakon.

– Je l’ to budućnost Srbije – zapitao je i dodao da država neće dozvoliti da bitange i lopovi “caruju”.

On je pokazao kopiju odluke koju je potpisao bivši predsednik Tadić, kojom su akcize uvećane za 54 odsto. Ukazao je da za šest prethodnih goriva su akcize uvećane sa 0,44 na 0,46 odsto.

– Trgovačke marže su visoke, između 18 i 20 odsto i to je prostor za razgovor države sa njima – dodao je on.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here