Tek što je minula sezona u domaćem prvenstvu dobila svoj epilog, KK Borac je već krenuo u stvaranje tima za narednu godinu.

Za ekipu iz grada na Moravi nove ugovore su potpisali dosadašnji prvotimci Matija Popović, Uroš Čarapić i Ivan Gavrilović.

U narednoj sezoni Borac će ponovo pokušati da preko ABA 2 lige izbori učešće u najelitnijem regionalnom takmičenju, ABA 1. Naravno, taj posao neće biti ni malo lak. Neki timovi iz okruženja, koji će takođe nastupati u ABA 2, krenuli su da prave ozbiljne planove i da sanjaju iste snove poput Čačana. Zbog toga će Borcu biti potrebno pregršt mladih, kvalitetnih i fizički spremnih igrača koji mogu da izdrže sezonu u kojoj će njihov tim ponovo igrati na dva fronta. A pomenuti košarkaši su lane pokazali da su itekako kadri da svojim atletskim sposobnostima bitno doprinesu čvrstoj i dobroj igri tima.

Direktor Marko Ivanović naglašava da je primarni cilj kluba sklapanje višegodišnjih ugovora sa igračima.

,,U petak smo produžili saradnju sa Popovićem, Čarapićem i Gavrilovićem na još tri godine. Tačnije, dve godine plus jednu. Cilj nam je da nastavimo sa starom dobrom praksom da okosnicu tima čine domaći igrači, stasali u našem klubu. S obzirom da ćemo i naredne godine igrati dve lige, ABA 2 i KLS, potreban nam je adekvatan roster, kako bismo izneli sezonu na pravi način. Želimo da sa igračima sklapamo višegodišnje ugovore, a da manje budu zastupljeni jednogodišnji dogovori“, reči su direktora Borca.

U narednim danima slede pregovori sa još nekolicinom košarkaša, naročito onima koji su ruke prali u Moravi.

,,Tako je. Uslediće pregovori i sa ostalim igračima, pre svega Čačanima. To i naša publika voli i podržava. Tu pre svega mislim na Marinovića, Pešakovića i Todorovića. Pod ugovorom su Đoković i Prlja, i nadam se da će ostati u Borcu i naredne sezone. Želja nam je da na vreme definišemo okosnicu tima, a da kasnije u dogovoru sa trenerom tažimo potrebna pojačanja za pozicije koje budu deficitarne“, dodao je Ivanović.

Matija Popović, krilni igrač čačanske ekipe, nije krio zadovoljstvo što je nastavio saradnju sa klubom u kom se afirmisao kao igrač.

,,Ugovor je potpisan na dve godine plus jednu. Razume se, zadovoljan sam što sam ostao u Borcu, klubu u kom sam stasao i afirmisao se kao igrač. Volim da igram košarku u rodnom gradu, gde se gaji posebna ljubav prema ovom sportu. Takođe, uvek je lepo nastupati u košarkaškom hramu kraj Morave, gde je atmosfera uvek neverovatna. Sve navedeno bilo je dovoljan razlog da ne pomišljam o promeni sredine“, izjavio je Popović.

Bek Borca Uroš Čarapić ističe da je njegov ostanak u klubu logičan sled događaja nakon sjajne sezone.

,,Matija, Ivan i ja smo ostali sa istim ciljem, a to je da sa voljenim klubom pokušamo da izborimo igranje u ABA 1 ligi. Prošla sezona je bila odlična, tako da nije bilo teško ubediti nas da se zadržimo. Mi smo deca Borca, naš ostanak je bio logičan. Klub je hteo da nas zadrži, što je svakako nama u interesu, jer smatram da je dobro da ostanemo u rodnom gradu kada već tu možemo da igramo košarku na jednom visokom nivou. Uzevši sve u obzir, dogovor lako pao. Privilegija je igrati u Borcu i Čačku, gde je publika uvek na visokom nivou“, kazao je Čarapić.

Krilni centar tima iz Čačka Ivan Gavrilović smatra da je ovo prava sredina za njegov igrački napredak.

,,Ove sezone klub je ostvario odlične rezultate, a plan je da naredna godina bude još bolja i uspešnija, jer ćemo pokušati da izborimo ABA 1 ligu. Zbog toga mi se otvara šansa za boljom afirmacijom i napretkom, jer će Borac ponovo igrati dva takmičenja. Smatram da je ovo dobra sredina za mene. Borac je odličan klub, institucija srpske košarke. Takođe, prija mi saradnja sa trenerom Arsićem, njegov način rada meni jako odgovara“, zaključio je Gavrilović.
KK Borac, Nikola Minović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here