Mundijalski tipovi uspešnog privrednika i sportskog funkcionera nišane MOZZART kvotu 14,06.

Milenko Kostić, ugledni privrednik, humanista i potpredsednik UO FK Crvena zvezda. Kole je i legenda čačanskog fudbala, pa se u skoro svakoj gradskoj priči o Borcu, često može čuti:“Kada je teško, tu je Kole“… I bio je, uvek i na sve načine, a pamte ga i brojni domovi zdravlja, kojima je poklanjao moderna sanitetska vozila, razne institucije, društva, pisci i pesnici kojima je bio mecena. Njegovo ime je upisano i u knjigu najpoznatijih Čačana, pod naslovom “Ko je ko u Čačku”, kao i knjigu ktitora SPC, što je zaslužio nesebičnim prilozima za obnovu crkve Svetog Pantelejmona. U znak zahvalnosti, na predlog Žičke eparhije, Milenko Kostić je odlikovan ordenom SPC sa srebrnom zvezdom.

Poželimo Milenku Kostiću puno sreće i u današnjem MOZZART izazovu širokog srca, u kome će kvotom 14,06, tipovati za dečje odeljenje Opšte bolnice u Čačku.

MAROKO – IRAN, meč je prvog kola, Grupe B. Treba znati da je Erv Renar uspeo ono što mnogim prethodnicima na klupi Maroka nije polazilo za rukom. On izuzetan talenat koji je uvek bio sastavni deo ovog nacionalnog tima, pretočio u tečnu igru i konkretan rezultat. Marokanci su stravično jaki na sredini terena. Karlos Keiroz se takođe može smatrati najzaslužnijim čovekom za procvat iranskog fubala. Od ove reprezentacije napravio je kompaktan tim, iako na prvi pogled deluje da bi na ovom susretu Maroku trebalo dati blago favorizovanu ulogu.

“Odigraću MOZZART jedinicu na selekciju Maroka”,kaže Milenko Kostić, koji je široj javnosti poznat i kao prvi čovek, odnosno osnivač kompanije Auto Čačak.

Idemo na utakmicu PORTUGALIJA – ŠPANIJA, gde će aktuelni evropski šampion nasrnuti na jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala. Crvena furija želi da ponovi rezultat iz Južne Afrike, a za veliki broj igrača iz te generacije ovo će biti verovatno i poslednja šansa da to učine. U premotavanju, setimo se da se Fernando Santoszahvalio čak desetorici igrača koji su učestvovali u evropskom pohodu. Portugalci više ne zavise samo od Kristijana Ronalda, jer tu je i veliki broj igrača koji mogu da preuzmu ključnu ulogu na terenu. Sa druge strane, Đulen Loptetegi je na pravi način pokrenuo smenu generacija u selekciji Španije. Isko i Tijago Alkantara su već preuzeli komandu na sredini terena, a u redu za glavnu ulogu u nacionalnom timu stoje Asensio, Vaskez, Saul, Koke…

“Oprobajmo se uz jednu zanimljivu igru, odnosno šansu da će na kraju susreta ili na poluvremenu biti nerešen ishod. Smatram da su ove reprezentacije egal, i da će zadovoljiti moja očekivanja, što adekvatno opisuje tip kiXVppX”…

Kole na putu ka sledećem kladilačkom izazovu ide na utakmicu Grupe A, između EGIPTA i URUGVAJA. Urugvajci su jaki, u to nema sumnje, što odslikava konstatacija da igraju tvrd, nezgodan, u prevodu pobednički fudbal. Hektor Kuper na klupi večito nesrećnog Egipta, za koga se ne zna da li će moći da računa na usluge Mohameda Salaha, moraće da računa na te činjenice. Uz to valja znati da je Urugvaj od početka godine pobedio na tri, a Egipat na nijednoj utakmici.

Naš današnji gost, uz čije ime stoji Škoda, još od devedesetih godina, zaključno tipovanje izvodi uz utakmicu KORK SITI – BOHEMIANS. Domaćin je lider Irske, tim sa fantastičnom gol razlikom od 44:14, a Bohemians načelno osrednji, uz veliki znak uzvika zbog problema koji ga prate u poslednje vreme. Jednostavnim rečnikom, Bohemians nije slavio na minule tri utakmice, što ga od Sent Patriksa koji je trenutno šesti na tabeli odvaja tamponom od devet vrlo teško premostivih bodova. Uz to, Kork Siti im je ove sezone sa dva poraza navukao kompleks, koji je u kladioničkom žargonu potvrđen i NG tipovima.

“Sve je u snazi ekipa, čiji sastavi trenutno ukazuju na izvesnost prolaska 1-1&2+ igre. To je priča iz fudbalske prakse, koja će mi nadam se overiti ovu utakmicu“, kaže Milenko Kostić koji pored Škode zastupa i Iveko komercijalna vozila u okvuru osnovnih delatnosti kompanije Auto Čačak.

Recimo na kraju, da je Milenko Kostić rođen 15. decembra 1953. godine u Kotraži kod Čačka. Po završenoj osnovnoj školi u Kotraži, završio je srednju Pomorsku školu na ostrvu Korčula. Kole je takođe završio Višu poslovnu školu u Novom Sadu. Dvanaestog juna 1991. osnovano je privatno preduzeće Auto Čačak, da bi nakon godina svesrdnog zalaganja 7. maja 1996. godine postao generalni zastupnik češke firme Škoda, koja posluje u okviru Folksvagenove grupacije. O Koletovim uspesima u svetu biznisa, sporta i socijalno odgovorne uloge njegove kompanije u Čačku i Srbiji govore brojne plakete, odnosno priznanja koje je naš današnji plemeniti kladilac sticao. Godinama je vodio brigu o FK Borac, što i danas čini pomažući ekipi koja je osnovana 1926. godine da prebrodi konsolidacione probleme, i opstane kao regionalni fudbalski centar Zapadne Srbije. Aktivan je u Sportu, o čemu najbolje govori visoka pozicija u Upravnom odboru FK Crvena zvezda.

Mozzart Sport, Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here