Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, danas je održan probni prijemni za buduće studente.

Prijemni je održan iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike i informatike. Budući kandidati tako su imali priliku da provere svoje znanje.

Neki svršeni srednjoškolci Tehničke škole iz Čačka, posle probnog prijemnog, izrazili su nadu da će i na pravom testu biti dosta poznatih stvari kao danas, jer su mnogo toga učili poslednje četiri godine.

Prodekan za nastavu na FTN dr Milan Plazinić, rekao je da je današnji prijemni bio za “razbijanje treme” i prilika da se kandidati za upis upoznaju sa procedurom samog prijemnog ispita.

“Zadaci koji se daju na probnom prijemnom ispitu su po obimu i težini slični zadacima koji će biti na pravom porijemnom ispitu. Od danas pa do 02. jula, kada je pravi prijemni na FTN, kandidati imaju vremena da dopune svoje znanje i da pokažu još bolje rezultate”, rekao je Plazinić.

FTN ove godine, na šest studijskih programa upisuje 260 budžetskih i 85 samofinansirajućih studenata.

“Imamo elektrotehničko i računarsko inženjerstvo sa tri modula, studijski program mehatronika, informacione tehnologije, inženjereski i preduzetnički menadžment i integrisane studije tehnike i informatike”, zaključio je Plazinić.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here