Šta je Radiotalasni lifting? Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

Na koje strukture u koži deluju radiotalasi? Za odrzavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje već od 25. godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Raditalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, dok ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana. Sa sledećim intervencijama efekat zatezanja se povećava.

Kako se izvodi Radiotalasni lifting? Postupak je bezbedan,bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi po površini lica uzrokujući toplotu. Procedura traje 15 minuta ili više zavisno od sta se radi(lice 15min, ostalo 25 min). Ne daje nikakva neželjena dejstva niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana tako da se možete slobodno i komforno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kome je namenjen Raditalasni lifting? Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku intervenciju. Obavlja se preventivno od 25. godine zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje vec vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore,duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena.

Koliko je tretmana potrebno? Dugotrajni rezultati u redukciji bora i zatezanju kože postižu se serijom od 3-4 tretmana u zavisnosti od stepena izraženih bora u vremenskom razmaku od sedam dana do 2 nedelje,zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina.Za održavanje postignutog efekta preporučuje se jedan tretman na 2 meseca. Cilj ovog tretmana je da očuva i produži mladalački izgled, a ujedno je i pravi put do postizanja dobrog izgleda, unutrašnje ravnoteže i porasta samopuzdanja.

Kako deluje:

Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži na to zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Kod većine pacijenata se neposredno po tretmanu vidi efekat u vidu zatezananja kao reakcija postojećeg kolagena. Starenjem, kolagena vlakna koja koži daju čvrstinu se opuštaju, ispravljaju, pa kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i učvršćivanja.

Da li se radiotalasni lifting sme kombinovati sa hijaluronskim filerima?

Obzirom da na brzinu zagrevanja tkiva (a i samim tim i na postizanje rezultata radiotasnog liftinga) utiče količina prisutne vode, naravno da je od značaja da li je koža prethodno tretirana sa hijaluronom (prirodna supstanca koju koža sa godinama gubi a koja vezuje vodu i odgovorna je za volumen kože). Ali, koliko je kombinacija tretmana hijaluronima i radiotalasnog liftinga dobra i daje izvanredne rezultate, može isto tako da bude i kontra indikovana, ukoliko se ne poznaje tehnika rada sa hijaluronima i poseban režim rada sa radiotalasima kod tih pacijenata.

Da li postoje neželjeni efekti?

Neželjeni efekti ne postoje, budući da radiotalasi izazivaju prirodan proces podmlađivanja kože, tj. stimulišu i ubrzavaju metabolizam ćelije i podstiču kožu da sama stvara elastin i kolagen koji koži vraća mladalački i svež izgled.

Posetite nas u Nemanjinoj 69/4 Studio Point

Kontakt telefon: 064/007-01-32

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here