Jedanaestogodišnji Ognjen Čvorović iz Čačka ima redak genetski poremećaj zbog kojeg je slabovid. To ga ne sprečava da ide u redovnu školu, a bavi se i muzikom – svira gitaru. Roditelji nisu imali sredstva za novi instrument pa je otac preko interneta zamolio da im neko pokloni polovan instrument. Ognjen je, ipak, dobio novu gitaru koju mu je poklonio Rambo Amadeus. Na nedavno održanom festivalu „Dani urbane kulture“ gde je muzičar nastupio, sreli su se i upoznali.

Duže od godinu dana Ognjen je čekao i potajno se nadao da će upoznati čoveka koji mu je kupio gitaru i poštom poslao u Čačak.

„Rekao mi je da ćemo, kad sledeći put dođe u Čačak, svirati u nekom zatvorenom klubu. Planiram da napredujem, pa kada bude opet došao, da zovem učitelja pa da sva trojica zajedno sviramo bluz dvanaesticu“, priča Ognjen.

Ognjen je počeo da pohađa časove gitare pre dve godine. Vežbao je na dotrajalom instrumentu, a roditelji nisu imali novac za novu gitaru.

Otac Dragoljub je preko interneta mesecima slao poruke i pokušavao da makar nabavi polovnu gitaru. Slučajna poruka, kako kaže, ipak se posrećila.

„Jedan dan sam video da Rambo Amadeus traži neku pomoć, prepravku broda. Napisao sam mu poruku: ‘Ako ti nešto moliš, da molim ja tebe. Imam sina, tako i tako, toliko godina, svira, nemamo gitaru, imaš li neko dokono ćereslo’. Baš tako sam mu napisao. Posle par sati me zvao i rekao ‘Kupio sam tvom sinu gitaru’“, rekao je Dragoljub.

Ognjen kaže da je bio mnogo srećan jer ima novu gitaru. „Meni se ta gitara, mnogo, mnogo svidela“, kaže dečak.

Ognjen ima veoma redak genetski poremećaj za koji trenutno ne postoji lek. Rođen je bez irisa, šarenog dela oka. Nosi naočare i ide na redovne kontrole nekoliko puta godišnje. Porodica mu u svemu pomaže, a za pravilne akorde tu je uvek sestra bliznakinja Isidora.
RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here