Memorijalni turnir Alekandar Jaćimović, u znak sećanja na tragično izgubljen mladi život, treći put za redom održan je u organizaciji FK Čačak 94 i SC Mladost na terenu pored gradske plaže.

Učestvovale su mlađe kategorije, dečaci rođeni 2005. godine iz klubova: FK Sloboda, FK Borac Čačak, FK Crvena Zvezda i Aleksinog kluba FK Čačak 94, koji je ujedno bio i domaćin turnira. Učesnike ni kiša nije sprečila da se u fer i sportskom nadmetanju izbore za poziciju najboljeg.

Prvo mesto osvojio je Borac, na drugom mestu našla se Crvena Zvezda, treće mesto pripalo je Slobodi, a četvrto Čačak 94. Pehare pobednicima uručio je Jovan Jaćimović, Aleksandrov brat. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Đorđe Petrović iz Borca, a za najboljeg golmana Ivan Latinović iz Crvene Zvezde.

Sam početak turnira obeležila je spektakularna koreografija Aleksinih prijatelja, navijača Crvene Zvezde, započeta postavljanjem transparenta „Nema dana, ni sata a da se ne setimo brata… Jaćimović Aleksandra zauvek u nama“. Upaljene su simbolično 23 baklje, kao podsećanje na broj godina koje bi Aleksandar danas imao.

Među gostima turnira bio je proslavljeni fudbaler Đenove, Darko Lazović koji je zajedno sa porodicom, sekretarom Crvene Zvezde Dejanom Cvetkovićem, Alekisinim drugarima i trenerom položio venac na spomen ploču na gradskom trgu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here