Od 1. jula bicikli će moći da se iznajme i u Čačku, kaže za Media portal direktor Javno komunalnog preduzeća “Parking servis” Zoran Blagojević.

Foto: Media portal

Prema njegovim rečima, u toku je postavljanje objekata u kojima će moći da se bicikli iznajme.

“Jedan objekat je već postavljen kod Solida, ostali će se nalaziti u Aveniji, kod vrtića u Atenici i vrtića ‘Biseri’ na Keju, kao i na gradskoj plaži”, rekao je Blagojević.

On dodaje da će za početak biti obezbeđeno između 70 i 75 bicikala, kao i tri elektro-bajka.

“Ideja je da sve bude umreženo, tako da neko ko iznajmi bicikl u Atenici može da ode do kupališta na brani, ostavi bicikl, a zatim ponovo preuzme i vrati se na početnu lokaciju. Ukoliko Čačani budu zainteresovani, radiće se na razvoju projekta i proširenju mesta za iznajmljivanje”, kaže Blagojević.

Blagojević ističe da je rano govoriti o tome da li su građani sada zainteresovani za ovakav vid prevoza, dodajući da se realno stanje može sagledati tek za godinu dana.

Ukoliko bude zainteresovanih, radnici JKP “Parking servis” postaviće objekte za iznajmljivanje bicikala u Ovčar i Trepča banji.

Cena iznajmljivanja bicikla na sat vremena iznosiće 30, a za ceo dan 120 dinara.

Media portal

5 KOMENTARA

  1. Super stvar zaista. U mnogim evropskim gradovima ovo je pomoglo i da se rastereti guzva, mnogi parkiraju automobile van grada i onda rentiraju bajk u prigradskom naselju i polako zavrsavaju sta imaju. nadam se samo da ce se gradjani savesno ponasati prema rentiranim predmetima. Plus je stvarno povoljno, 120 din ceo dan, to je dva-tri sata parkinga, iskreno bih volela da ovo zazivi

  2. Zašto nema parkinga za bicikle ispred pijace već samo za automobile. Ili zašto ga takođe nema ispred Opštine a bio je tu donedavno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here