U Bresnici i Bumbarevom brdu sahranjeno četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći od petka večeri. Branko i Željana zauvek se oprostili od sina jedinca.

Sinovi naši… zašto napuštate oca i majku?! Kako ćemo bez vas, kuća nam prazna osta… Sinoviiii… Zaštooo nam odoste? Jedinciii majčiniii… Kuknjava oca Nebojiše i majke Snežane, koji su u ponedeljak iz svog porodičnog doma u Bumbarevom brdu na večni počinak ispratili sinove Miliju (21) i Petra (24) Paunovića, naterala je suze na oči više stotina njihovih prijatelja, rodbine, komšija, kolega… koji su došli na sahranu. Neutešni su bili i njihova baba Miojla, deda Ljubodrag, tetka Milka, ujak Dušan… Posle opela, koje su održali četiri sveštenika, Milija i Petar sahranjeni su na groblju u ovom mestu.

Braća Paunović, da podsetimo, poginula su u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak oko 23.20 časova, na Ibarskoj magistrali, između Mojsinja i Konjevića. U udesu su nastradali i Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33), oboje iz Bresnice, koji su u ponedeljak takođe sahranjeni na Akšanskom groblju u ovom čačanskom selu.

Jezivo je bilo videti kako se Branko i Željana zauvek opraštaju od svog sina jedinca – Bojana. Isto tako, bolno i pretužno je što su Ivanu u nepovrat ispratila njena deca – jedanaestogodišnji Lazar i osmogodišnja Marija, suprug Zoran, otac Zoran, majka Jagoda…

Na sve tri sahrane došle su kolege iz “Kamelije”, jer su tamo radili Milija, Bojan i Ivana, dok su se od Petra oprostile kolege iz fabrike za preradu mesa “NID” iz Tavnika. U “Kameliji” su poslednji put bili na okupu, upravo odatle su krenuli “audijem”, posle završene druge smene, svojim kućama. Petar je bio došao po brata, pa povezao i njegovo četvoro kolega, ne sluteći da će ih samo par kilometara dalje sačekati – smrt.

Na njih je, kako smo već pisali, autom “škoda” naleteo Nenad Jevtović (39) iz Mojsinja. On je velikom, neprilagođenom brzinom udario direktno u njihov auto. Kako je utvrđeno, Nenad je u trenutku udesa bio pod dejstvom alkohola, odnosno, kako nezvanično saznajemo, imao je 1,59 promila alkohola u krvi, što je utvrđeno vađenjem krvi iz vene. To pijanstvo spada u teško alkoholisan stadijum. Jevtoviću je produžen pritvor do 30 dana, i za sada se brani ćutanjem. Na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U udesu su teško povređene i Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36), jedine preživele u “audiju”. One su smeštene u čačansku bolnicu, stabilno su, ali imaju brojne prelome i unutrašnje povrede organa, pa lekari ne žele da daju bilo kakve prognoze. Nalaze se na intenzivnoj nezi i posete su im i dalje zabranjene.

Zbog ogromne gužve i velikog broja automobila ljudi koji su došli na sahranu u Bumbarevo brdo, saobraćaj u ovoj varošici regulisali su saobraćajni policajci. Sve vreme dok je trajala sahrana dežurala je ekipa Hitne pomoći, koja je pružala pomoć onima kojima se slošilo.
Novosti/V. Ilić, foto: Lj. Gačić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here