Na Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Šidu proteklog vikenda biciklista Borca Marko Danilović osvojio je prvo mesto kao i ekipa, dok je Stefan Stefanović osvojio drugo mesto.

Treća trka za Kup Srbije održana je u nedelju, 17. juna u Šidu. Vozila se kružna staza ulicama grada. U trci dana, elite i juniori vozili su zajedno i start trke pomeren je za jedan sat zbog jakog nevremena koje je zahvatilo Šid. Zbog toga je staza bila skraćena, umesto 80km, vozilo se 55km. U takvoj situaciji biciklisti Borca odmah su nametnuli jak tempo, Marko Danilović uspeva već u prvom krugu da se odvoji i celu trku odveze u solo vožnji. Veliku pomoć imao je od svojih klupskih drugova koji su kontrolisali ostatak karavana i kontrolisali njihove napore da se Danilović stigne. Iscrpljenost konkurenata iskoristio je Stefan Stefanović i krug pre kraja pravi napad, odvaja se od konkurenata i drugi prolazi kroz cilj. Jovan Rajković bio je plasiran medju prvih deset, što je Borcu donelo ubedljivu pobedu. Posle treće trke za Kup Srbije u generalnom plasmanu Borac ubeljivo vodi ispred Partizana iz Beograda, dok prva tri mesta pojedinačno zauzimaju Danilović, Stefanović i Rajković.

Od mlađih kategorija najbolji plasman imao je kod juniora, Bogdan Milošević osvajanjem četvrtog mesta, Boško Veličić osvojio je peto mesto kod mlađih kadeta i poletarac Matija Peković osvojio je sedmo mesto kod poletaraca.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na Prvenstvu Srbije koje se održava od 22-24. juna u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here