Košarkaški klub Borac produžio je saradnju sa dosadašnjim strategom Jovicom Arsićem. Ugovor između čačanskog kluba i stručnjaka iz Leskovca potpisan je na godinu dana.

Podsećanja radi, Arsić je preuzeo kormilo kluba u veoma nezgodnom trenutku, nakon bolnog i neočekivanog poraza od Krke na Fajnal-foru ABA 2 lige u Čačku. Međutim, otkako je seo na klupu institucije srpske košarke, Borac je krenuo da beleži impresivne rezultate. Redom su padali Zvezda, dva puta Mega Bemaks, Dinamik, i eto, Čačani su se našli u polufinalu Superlige. Košarkaška javnost bila je zadivljena partijama kluba iz grada na Moravi. Kao jedini tim van Beograda Borac je vodio veliku borbu u polufinalu. Međutim, u tom momentu FMP je bio preveliki zalogaj. Ipak, bez obzira na taj poraz, Čačani su pokazali da mogu da se nose sa najboljim ekipama u zemlji. Takođe, ponovo je obezbeđeno igranje u ABA 2 ligi. Za sve navedeno velike zasluge pripadaju i Jovici Arsiću, koji će još godinu dana voditi Borac.

,,Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Naravno, posle uspešnih partija u Superligi nastavak saradnje bio je logičan. Verujem da nije moglo drugačije. Planovi i ambicije kluba su se poklopili sa mojim. Nadam se da ćemo i dalje uspešno sarađivati“, reči su starog-novog trenera Borca.

Iako je stavljena tačka na sezonu, i dalje se u Čačku priča da je ovo jedna od najuspešnijih godina za Borac.
,,Sigurno da su ostvareni rezultati bili dobri. Stigli smo do polufinala, a na putu do istog savladali smo Zvezdu, Megu, Dinamik, jednom i FMP. To svakako govori da smo stasali u ozbiljan tim. Pored svega, ponovo je obezbeđena ABA 2 liga, što je od velikog značaja za klub“, izjavio je Arsić.

U ovom trenutku, Borac ima ugovor sa petoricom igrača. U narednom periodu predstoje pregovori pre svega sa domaćim košarkašima.
,,Odredili smo par prioriteta. Veoma je važno da kostur tima čine igrači iz Čačka. Lepo je što se nastavlja tradicija da u Borcu pre svega igraju košarkaši koji su prali ruke u Moravi. A kada budemo napravili okosnicu, tražićemo igrače sa strane da popunimo deficitarne pozicije. Nadam se da će Marko Marinović ostati u timu i naredne sezone, njegov doprinos igri ekipe je nemerljiv“.

Borac će ponovo igrati na dva fronta, što će dati šansu mladim igračima da stasaju u ozbiljne profesionalce.
,,Od nemerljivog značaja za klub je da dajemo šansu mladim igračima, koji mogu da napreduju i da se razvijaju. Borac pruža dobre uslove mladim i fizički dobrim košarkašima da se afirmišu. Gro tima mora biti spremno za velike fizičke izazove u narednoj sezoni. Samo tako se može napredovati“, dodao je strateg Borca.

Sigurno je da Borac očekuju veliki izazovi, jer ponovo sledi igranje dva puta nedeljno.
,,U podređenom smo položaju u odnosu na timove koji igraju samo jedno takmičenje, ali smatram da od kukanja nema vajde. Mi ćemo ponovo igrati dve lige, što će svakako ostaviti trag na čitavoj ekipi. Igrači će biti preumorni, klub će imati više finansijskih izdataka. Razume se, mi ćemo se truditi da izvučemo najbolje. Ovo će biti iskustvo više za mlade igrače, ABA 2 je veliki izazov. To će biti jak argument da privučemo što više mladih i talentovanih košarkaša u naš sastav“, reči su trenera čačanske ekipe.

Iako mnogi sanjaju da se Borac može naredne godine plasirati u ABA 1, trener Arsić upozorava.
,,Još uvek je rano pričati o ambicijama. Pre svega, mora se zadržati mesto u ABA 2 ligi, a to da li ćemo uspeti da obezbedimo ABA 1 ne zavisi samo od nas, već i od konkurencije. Primera radi, timovi iz Slovenije imaju drastično veće budžete od srpskih ekipa. Kada budemo sastavili tim, i izanalizirali protivnike, onda tek možemo govoriti o daljim planovima i ambicijama“, jasan je Jovica Arsić.

Direktor kluba Marko Ivanović nije krio zadovoljstvo zbog produžetka saradnje sa Jovicom Arsićem.
,,Želeo bih da izrazim zahvalnost Jovici Arsiću što je odlučio da potpiše ugovor sa Borcem na još jednu godinu. Dogovor je pao čim se sezona završila, a sada je usledilo zvanično potpisivanje ugovora. Posle veoma uspešne saradnje u Superligi ovo je bio logičan potez uprave kluba. Jovica je uspeo da nakon neuspeha na Fajnal-foru podigne ekipu i odvede je u polufinale, što je odličan uspeh, i na čemu mu još jednom čestitam. Ostvarili smo zaista visok plasman. Borac je bio jedini tim u polufinalu van Beograda i bez stranca u svojim redovima. Verujem da će i naredna godina biti jako uspešna“, izjavio je Ivanović.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović
foto: Star sport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here