Nakon završene sezone Gradske fudbalske lige Čačka, FK Rakova je izborila plasman u viši rang takmičenja, Okružnu ligu Moravičkog okruga. Posle spuštene zavese na prvenstvo, možemo analizirati učinjeno, a učinjeno je mnogo ako je suditi prema rezultatima ekipe iz Rakove. Na takmičarskom planu uspeli su da budu prvi na tabeli ne tako lake lige. Osvruli bi se na činjenicu da je na kraju jesenjeg dela prvenstava Rakova bila četvrta na tabeli. Afinitet ka prvom mestu i ulasku u viši rang takmičenja rezultatski ali i organizaciono pokazalo je 5-6 ekipa na početku drugog dela sezone. Sve te ekipe su bile dobro organizovane, spremne da daju svoj maksimum u svakom trenutku prvenstva, ali je FK Rakova bila ta koja je najspremnija, najorganizovanija, najodgovornija, i došla do svog zacrtanog cilja koji je uprava zadala sebi na početku takmičarske sezone. Ostvarili su 16 uzastopnih pobeda, tačnije nisu znali za poraz od 5.novembra 2017. godine, u ukupnom skoru za celo prvenstvo ostvarili su 20 pobeda, jedan nerešeni rezultat i 3 poraza.

Za sve ovo zaslugu imaju pre svega treneri ekipe Milan Krupež i Srđan Bošković i svi momci koji su nastupali za FK Rakovu tokom ove takmičarske sezone: Popović Predrag, Krupež Žarko, Simić Dušan, Topalović Mihailo, Radonjić Ivan, Ilić Miodrag, Šuluburić Branimir, Mandić Velimir, Poledica Stefan, Smiljanić Vladimir, Savković Dragan, Anđelić Marko, Borisavljević Saša, Obradović Dragan, Bošković Bojan, Anđelić Nikola, Krupež Nikola, Nikitović Ivan, Parović Nenad, Milan Ristanović, Ivan Fajt.

I uprava kluba na čelu sa Slavkom Jovanovićem, Draškom Boškovićem i Krupež Miloradom učinila je mnogo da obezbedi pre svega sredstva, a zatim i normalne uslove za rad i takmičenje. Gore pomenutim rezultatima možemo naslutiti da je uprava bila složna i radna, i da je davala dobar primer igračima kada izađu na teren kakvi moraju da budu.

U razgovoru sa Srđanom Bošković predsednikom MZ Rakova, kao i jednim od trenera ekipe dolazimo do sledećih informacija.Pre svega zahvaljuje se upravi kluba, kao i igračima za postignute rezultate, ali se odmah osvrće da objasni kako je bilo kroz prvenstvo.

– Trudili smo se da budemo dobri domaćini, korektni gosti, da pošteno igramo fudbal. U tome smo uspevali, a najbolji primer su pohvale od klubova koji su bili naši gosti. Na žalost, pokazalo se da je tačna izreka da se uspeh teško prašta. Protiv nas sve ekipe su bile kompletne, organizovane, pripremljene da nas pobede u fudbalskom nadigravanju, ali na našu sreću i radost nije im polazilo za rukom. Bili smo spremniji, moćniji, organizovanji, i na kraju prvenstva podizanjem pehara smo to i dokazali, počeo je priču za Media portal Srđan Bošković.

– Napomenuo bih da je ekipa Rakove do ovog uspeha došla sa malo treninga, ali dosta volje, želje, motivom da se pobedi svaka utakmica. Za svaku utakmicu smo se pripremali temeljno, organizovano, da se ne oseti manjak snage na terenu zbog nedostatka treninga. Iz svake utakmice izlazili smo kao pobednici, euforija je bila sve jača u nama, prvo mesto na tabeli Gradske lige Čačka je bilo sve bliže i na kraju smo prvaci lige, sa 16 uzastopnih pobeda u takmičarskom delu, dodaje Bošković.

Pored pomenute uprave i igrača, veliki doprinos imaju i prijatelji kluba, privatnici i preduzetnici koji su na bilo koji način pomagali naš klub i svima njima jedno veliko HVALA. Na infrastrukturi je urađeno dosta, može još i biće još. Lepa saradnja sa Savezom grada Čačka kao i Gradskom upravom grada Čačka je dobra i nadam se da će biti još bolja, da će nastaviti da pomažu kako naš klub tako i ostale klubove.

Postigli smo za mene lično istorijuski uspeh za FK Rakovu, selo Rakovu, ući u viši rang takmičenja posle 12-13 godina, biti prvi u bilo kojoj ligi, bilo kom sportu nije mala stvar, nije lako doći do toga, ali nama je pošlo za rukom, ističe Bošković.

Na sastanku uprave postavilo se pitanje cilj smo ispunili, ŠTA ĆEMO SADA?

-Borićemo se, organizovati još bolje, pokušaćemo da zadržimo igrače koji su do sada igrali, pronaći nove igrače, trenirati i boriti se za što bolje rezultate u višem rangu takmičenja. Sve to ćemo uspeti sa zdravom i jačom upravom, pomoći prijatelja kluba, kao i vernom publikom koja je pratila naš klub kako kući, tako i u gostima.Na kraju, ispred MZ Rakova, FK Rakova kao i svoje lično ime zahvalio bih se svima koji su nam pružali podršku tokom ove sezone u nadi da će tako ostati i u budućem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here