Protekle dve godine dosta smo uradili, a do kraja mandata još više ćemo raditi i Čačak vidim kao grad koji ima budućnost, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, na konferenciji za novinare povodom dve godine rada aktuelne vlasti.

“Čačak vidim kao grad budućnosti, grad iskustva, vrednih i radnih ljudi, grad koji ne sme da se vrati u period kad je bio crna ekonomska rupa na mapi Srbije. Nemamo pravo da našoj deci ostavljamo grad lošiji nego što smo ga zatekli”, istakao je Todorović.

On kaže da se mora voditi računa i mladima, penzionerima, ali i ljudima od 55 godine do penzije, dodajući da su oni najugroženiji i često zaboravljeni.

“Penzioneri moraju da imaju svoje mesto i nismo zaboravili na obećanje da ćemo graditi Dom za stare, kao i Dom zdravlja u Ljubiću. Želja je da se ostavi ozbiljan pečat ove vlasti u Čačku, da ova kolicija koje je složna da ima rezultate. Za prvo poluvreme sam veoma zadovoljan, fizički i mentalno smo spremni za drugo poluvreme i da pobedimo sa dva gola razlike, kao što očekujem da i Srbija uradi sutra protiv Švajcarske”, rekao je Todorović.

Završetak deonice auto-puta od Ljiga do Preljine, stvaranje uslova za dolazak investitoru u industrijsku zonu u Preljini, gradnja brane Svračkovo, rekonstrukcija bolnice, Doma vojske za potrebe biblioteke, gradnja fiskulturne sale između ustanove „Zračak“ i škole „1. novembar“, gradonačelnik vidi kao deo projekata koji su realizovani ili je njihova realizacija u toku.

Od skoro 100 najznačajnijih projekata, u protekle dve godine realizovano je 50. Ukupna vrednost svih investicija je 6.089.940.235,34 dinara.

Gradonačelnik je rekao da je prošle i ove godine za gradnju brane Svračkovo izdvojeno više od 800.000.000 dinara.

“U toku je izrada projekta za rekonstrukciju cele bolnice za šta je grad opredelio 8.000.000. Podsetiću da smo rekonstruisali porodilište i opremili angio salu. Od januara do danas u angio sali obavljeno je 250 intervencija, a predviđa se da će još toliko biti do kraja godine. Privode se kraju radovi na izgradnji fiskulturne sale između Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjaka u razvoju ‘Zračak’ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje ‘1. novembar’. Investicija je vredna 75.118.361 dinara“, naveo je Todorović.

Ističe da je dosta urađeno i u pogledu zaštite životne sredine. U prigradskim i seoskim mesnim zajednicama postavljena su reciklažna ostrva.

Radovi na adaptaciji nekadašnjeg Doma vojske za potrebe biblioteke su u završnoj fazi. Grad je izdvojio dodatna sredstva za njeno opremanje.

Završena je izgradnja Doma učenika, a Todorović očekuje da će se prvi đaci useliti tokom avgusta.

On je rekao da će ovog leta rzavsku vodu dobiti meštani Donje Trepče, a zatim će biti nastvljena izgradnja kraka rzavskog sistema preko Čemernice ka Sokolićima, Gornjoj Gorevnici…

Podsetio je i da je za rekonstrukciju puteva prošle godine uloženo 300.000.000 dinara, a kao jedan od najznačajnih projekata naveo je izgradnju buduće ulice 10.

“Grad je izdvojio 700.000 evra za eksproprijaciju 13 objekata. Očekujem da ulica u dužini od 620 metara bude završena do kraja godine i radovi će koštati 1.500.000 evra. Najvažnije je da se rastereti najužiu deo grada”, izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, u planu je gradnja trafostanice u Mrčajevcima, nastavak radova na niskonaponskoj mreži, rekonstrukcija zgrade Abraševića, fasade galerije Risim, kao i škola “Ratko Mitrović” i “Dragiša Mišović”.

Todorović je rekao i da će na Ovčaru biti izgrađena paraglajding staza.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here