U saradnji sa Domom kulture Čačak, nakon Beograda, Zlatibora i Užica, ARLEMM umetnički karavan je u subotu, 23. juna stigao na čačanski Gradski trg. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima na kojima se koncerti i druga dešavanja realizuju, a sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Bibliotekom Arilje, Sosijete Ženeral bankom i kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

Manifestacija traje dve nedelje, a poslednja tri dana su rezervisana za najbitnije koncerte u okviru ARLEMM art festivala – od 26. do 28. jula. Na manifestaciji su prethodnih godina nastupali Stefan Milenković, Jovan Kolundžija, Lena Kovačević, Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin i mnogi drugi. Ove godine lepote Arilja će još jednom oplemeniti nastupi velikih umetnika, kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar, Marko Luis, ali i mladi talenti Škole za muzičke talente sa svetski poznatim violončelistom Draganom Đorđevićem Suzukijem i gostima iznenađenja.

Kako bi UMETNOST bila DOSTUPNA svima, ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže, kako bi svi mogli da uživaju u njima gde god se nalazili, istakao je Pjer Vučković, direktor strategije i planiranja u tehnici u Telenoru i proglasio izložbu otvorenom.

Izložba će u Čačku biti postavljena do 30. juna, posle čega kreće na svoje sledeće odredište u Požegu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here