U Čačku je predstavljen javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva iz programa EU PRO, namenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije.

“Cilj je da se otvore nova radna emsta, da se ekonomski ojačaju te loklane sredine. Ono što je specifičnost ovog poziva u odnosu na neke druge prilike kada preduzetnici i preduzeće pišu svoje biznis planove i konkurišu za sredstva povratka ili bespovratna jeste da ćemo mi posebno da vrednujemo taj uticaj koji taj biznis ima na širu zajednicu”, rekla je menadžerka Sektora za mala i srednja preduzeća Olivera Kostić.

Načelnik Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj Vladimir Grujović, rekao je da se Grad trudi da stvori što bolje uslove za poslovanje privrede.

On je naglasio i da je Čačak spreman da podrži svaku akciju donatora ili organizacija koje mogu da potpomognu razvoj preduzetništva.

“Ono što je dobro u ovom projektu jeste da i pored toga što pruža finansijsku podršku i što uvodi komponentu društvene odgovornosti kompanija prema svom okruženju i na taj način i njih priprema za jedno stvarno okruženje gde bi oni trebalo da prihvate činjenicu da oni što više olože u svoje okruženje, to okruženje će više vratiti njima”, rekao je Grujović.

Poziv je otvoren je do 6. jula, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here