Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik uručio knjige najboljim osnovcima i srednjoškolcima

post-title


Za 227 nosiocima Vukove diplome osnovnih i srednjih škola, danas je priličena svečanost na kojoj im je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović uručio je knjige.

Vukovu diplomu ove godine je ponelo 156 osnovaca i 71 srednjoškolac.

Ognjen Nikolić, završio je osmi razred Osnovne škole „Milica Pavlović“. Ističe kako će mu Vukova diploma dosta značiti, naročitio priupisu u srednju školu, a kasnije i na fakultet.

„Ovo predstvalja jedan veliki uspeh za mene i znam da sam napravio veliko ostvarenje u mom životu“, rekao je on.

Pored toga što je dobar učenik, Ognjen je i uspešan sportista. Atlektikom se bavi sedam godina i kaže da je zahvaljujući treneru usklađivao školu i treninge.

„Trudio sam se da budem dobar u školi, ali i na treningu. Prošle godine sam bio četvorostruki prvak Srbije u trčanju“, izjavio je Nikolić.

Gradonačelnik Milun Todorović, rekao je da Čačak ima čime da se pohvali i da svake godine imamo sve veći broj nosioca Vukove diplome.

„Grad Čačak izdvaja više sredstava za stipendije, mlade talente. Mnogo važnije od svega jeste da stvaramo uslove da se najbolji đaci, sutra studenti, vraćaju u grad da im stvorimo uslove kroz nova radna mesta, nove fabrike domaćih i stranih investitora“, rekao je novinarima Todorović.

Todorović je istakao da je veoma važno to što na čačanskim fakultetima imamo više slobodnih mesta za upis, pre svega na informatičkom smeru.

„To otvara mogućnost da po završetku visokog obrazovanja studenti ostanu u svom gradu, a nadam se da će se oni koji su otišli van Čačka vratiti, da će imati uslova da se vrate u svoj rodni grad i da sva svoja znanja prenesu drugim generacijama“, naveo je on.

Najbolji osnovci i srednjoškolci imaće besplatan ulaz na bazene. Takođe, osnovci će letovati u dečijem odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju, srednjoškolci će ići na studijsko putovanje po zemlja Evropske unije, dok će za talentovane biti obezbeđene i stipendije.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar