Proteklog vikenda Guča je bila prvo zaustavno odredište biciklističkog maratona koji je u nedelju iz Kraljeva krenuo put Crnogorskog primorja. Ova biciklistička tura koji broji oko 150 članova već godinama unazad obilazi najatraktivnija turistička mesta jugo-zapadne Srbije i Crne Gore. Brojni učesnici došli su iz inostranstva da budu deo velikog biciklističkog skupa. Prvog dana putovanja zaustavili su se u Guči, gde su prenoćili i posetili Muzej trube. Deo ekipe kampovao je, dok je ostatak koristio smeštajne kapacitete u restoranima sa konačištem i domaćoj radinosti.

Grupa turista iz Slovenije takođe je protekle dane provela u Guči, sa ciljem da poseti poljoprivredna gazdinstva u dragačevskim selima i upozna se sa gajenjem poljoprivrednih kultura.

Ovog vikenda i hotel “Nordic” u Guči popunio je sve svoje smeštajne kapacitete. Sportsko-rekreativni turizam postaje sve zastupljeniji u Dragačevu o čemu svedoči i popunjenost hotela u Guči sve do novembra. Mnoge sportske ekipe ovde će provesti pripreme za predstojeću sezonu a u najavi su i brojne rekreativne nastave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here