U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost Dušana Radojevića, člana Gradskog veća za mlade i kulturu, koje prenosimo u celosti:

– Ja prosto ne mogu da verujem da o odlasku mladih pričaju oni koji nisu uradili apsolutno ništa da im stvore uslove da ostanu u Čačku osim što prave razne koalicije sa onima zbog kojih su mladi započeli svoje migracije. Jedino u čemu mogu biti saglasan sa njima je to da odlazak mladih predstavlja veliki problem.

Podsetiću, omladina nam ne odlazi od 2016. već od 2000. godine i mislim da je tih godina jedina stavka koja je beležila rast kada je u pitanju izvoz u Evropsku uniju i zemlje sveta bila upravo naša mladost. To vam mogu potvrditi budući koalicioni partneri Boška Obradovića, koji su tih godina bili na vlasti a koji su razlog sve većeg broja razočaranih članova Dveri, koji se još nisu oporavili od koalicije koju je Obradović napravio sa Radulovićem.

Radna mesta i bogata društveno kulturna ponuda su upravo ono što mi mladi želimo.

Grad Čačak se menja u poslednje dve godine. Počeli smo izgradnjom pristupne saobraćajnice na auto put Čačak-Beograd. Kupovinom zemlje za potrebe industrijske zone, opremanjem iste, stvorili smo mogućnost za pregovore koji su rezultirali dolaskom nemačkog investitora. Investitora, koji će imati potrebe za visokosofisticiranom radnom snagom. Dakle pokrenuće proizvodnju koja će uticati i na razvoj ostalih privrednih grana kao što su trgovina, ugostiteljstvo i razne uslužne delatnosti i indirektno zaposliti još naših sugrađana. U poslednje tri godine putem programa politike zapošljavanja kroz nekoliko mera do posla je došlo više stotina naših sugradjana, u velikoj meri mladih. Posebno bih istakao meru stručne prakse i novog zapošljavanja. Poljoprivrednim subvencijama u iznosu od 82.000.000,00 dinara u poslednje dve godine direktno smo pomogli razvoj poljoprivrede i seoskih domaćinstava, gde su u velikom broju korisnici bili upravo mladi. Grad izdvaja sredstva za proširenja proizvodnih kapaciteta i sertifikaciju proizvoda koji našim domaćim preivrednicima obezbedjuju veću konkurentnost na tržištu EU. Kompanije Remont, Sloboda, Chipsy Wey su od republike dobili finansijsku podršku takodje za proširenje proizvodnih kapaciteta koji su opet za rezultat imale povećanje broja zaposlenih. Dobili smo donacije od strane republike u vrednosti od 4.000.000,00 dinara za razne kapitalne projekte. Pitaju se kakve veze ima gradonačelnik Čačka sa tim? Moje kolege većnici i ja smo svedoci podrške i poštovanja koje naš grad ima od strane Vlade Republike Srbije i odgovorno tvrdim da za to najviše zasluga imaju upravo Milun Todorović i građani koji su na izborim dali podršku da Čačak krene napred.

Kada je u pitanju društveno kulturni život, nema dana a da se nešto ne dešava u našem gradu. “PRiČa”, “DUK”, “Karusel” su manifestacije koje su ozbiljni kandidati da postanu festivali regionalnog karaktera. Mnogo sportskih i društvenih manifestacija. Uređuju se obale Morave, grade se igrališta za decu, sportski tereni. Gradimo najlepšu i najveću biblioteku u Srbiji. Uradili smo rekonstrukciju i sanaciju KUD “Dule Milosavljević-Žele”, izgradili Dom u Baluzi. Završava se sa izgradnjom Doma učenika, fiskulturne sale ŠOSO “1. Novembar”. Uređuje se centar grada, gradi se Rimski trg, sanirana je galerija Risim i tako dalje i tako dalje…

Mnoge od ovih odluka našle su se pred odbornicima na sednicama skupštine. Odluke koje mladima stvaraju kvalitetniji život u našem gradu i ono što je, za kraj najinteresantnije, one nisu dobile podršku upravo od onih koji konstantno kritikuju, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here