Članovi Gradskog veća u Čačku na današnjoj sednici usvojili su izveštaj o radu za prošlu i planove za ovu godinu, Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, koji je podnela Ana Jakovljević, nedavno izabrana na dužnost vršioca dužnosti direktora.

Usvojeni su i planovi detaljnih regulacija „Kulinovačko polje“, kao i „Trbušani – Ljubić“, zatim predlozi o obavljanju komunalne delatnosti upravljanje javnim parkiralištima, kao i Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja. Grad je ove godine za medije izdvojio 12.000.000 dinara.

Razmatran je i predlog programa zaštite životne sredine grada Čačka za period od 2018. do 2027. godine, kao i predlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u ovoj godini.

Usvojen je predlog o dodeli novčanih nagrada sportskim organizacijama, mladim talentovanim i istaknutim sportistima za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta.

Jutrošnja sednica Gradskog veća počela je minutom ćutanja, u znak sećanja na četvoto mladih koji su nedavno izgubili živote u saobraćajnoj nesreći u Mojsinju.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here