Na brdu Ljubiću danas je obeležen praznik Vidovdan. Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog kneza Lazara, koja Vidovdan proslavlja kao krsnu slavu, služio je episkop žički Justin.

Velika je čast biti u ovom svetom hramu koji je posvećen Svetom knezu, a u narodu caru Lazaru, mučeniku koji je učinio za svoj narod, svoju dušu i spasenje ono što Gospod Bog traži od svih nas, zato što hoće da se svi ljudi spasu”, rekao je vladika Justin obraćajući se okupljenim vernicima.

I danas mi sabrani ovde, istakao je on, nismo da oplakujemo naše poraze i naše pogibije, jer u Gospodu sve je živo.

“Ovde smo kao svedoci Hristovi, a svedok prevedeno sa grčkog znači onaj koji svedoči čak i mučeništvo. Nismo došli da se divimo Svetom knezu i njegovim hrabrim vojskovođama i vojnicma koji su čuvajući naše otačastvo za krst časni i slobodu zlatnu, položili živote svoje”, nalasio je episkop.

Ovogodišnji domaćin slave crkve Svetog kneza Lazara je Branko Lazović iz Ljubića.

Starešina hrama Vladan Milosavljević, izjavio je da se radovi na izgradnji doma polako privode kraju i izrazio nadu da će na današnji dan sledeće godine parohijski dom biti useljen.

“Vidimo koliko ovaj dom znači ne samo za život crkve već za celo naselje i grad. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje što u ovim teškim vremenima pomažu ovaj sveti hram“, rekao je Milosavljević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, čestitajući Vidovdan svima koji slave, istakao je važnost kompleks na Ljubiću.

On se nada da će završetkom parohijskog doma, novom suvenirnicom, ceo kompleks biti na ponos svih građana Čačka.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here