Nemačka kompanije “Viland elektrik” uskoro stiže u Čačak. Na prostoru nekadašnjeg “Cer”-a, današnjeg “Slovasa”, ova kompanija iz Benberga bi trebalo da do oktobra pokrene proizvodnju i za početak zaposli 60 radnika.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktor “Viland elektrik” Oliver Ajtrih, potpisali su večeras ugovor.

“Zahvalnost dugujemo i vlasniku ‘Slovasa’ Slobodanu Vasilijeviću, koji je zajedno sa nama paralelno radio na ovoj investiciji. Za početak to je braunfild investicija na nešto manje od 4.000 metara kvadratnih. Ovde će se proizvoditi za Filips, vetrogeneratore, a nadam se da će kompanija u naredne dve do dve i po godine obezbediti svoje zemljište i izgraditi nove kapacitete”, izjavio je Todorović.

Plan je da u narednim godinama kompanija zaposli do 600 radnika, rekao je Todorović, izrazivši nadu da će oni koji su bez posla naći svoje mesto u ovoj kompaniji i da će se Čačak dalje razvijati na pravi način.

Ajtrih je naveo da su pre konačne odluke pogledali više lokacija u Srbiji, a da su se za Čačak opredelili zbog Tehničkog fakulteta, autoputa koji ubrzava stvari, ali i podrške gradonačelnika.

“Proizvodimo kablova, elektro instalaciju za industrijske, ali i stambene objekte. U ovoj hali u Čačku, najkasnije od oktobra, će za početak biti proizvodnja kablova, odnosno montaža kablova i štekera”, rekao je Ajtrih.

Prema njegovim rečima, od 60 zaposlenih, 50 će biti monteri koji će raditi proizvodnju.

“Proizvodnju počinjemo u zakupljenom objektu. Ovde će biti do 200 zaposlenih, a zatim želimo ovde u Čačku da kupimo zemljište, napravimo fabriku i proširimo kapacitete do 600 zapsolenih. To je jedna dugoročna investicija firme ‘Viland'”, naglasio je Ajtrih.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here