Proizvođač „TOK“ iz Beograda, čiji šljivaci se nalaze na planini Goč, osvojio je prvo mesto prilikom ocenjivanja najbolje prepečenice od šljive u Srbiji, koje je održano u čačanskom Institutu za voćarstvo, sedmu godinu za redom.
Najbolja prošlogodišnja prepečenica, čiji su vlasnici Veroljub i Ivan Urošević, dobila je ocenu 19,08.
Drugo mesto pripalo je „Jeličkom dukatu“ iz Pridvorice (ocena 18,95), treće Dragom Ivanoviću iz Alabana (18,93), četvrto Milošu Vićentijević iz Brđana (18,91), a peto Stanimiru Miniću iz Donje Trepče (18,84).
Komisija je ocenjivala prepečenicu 48 učesnika iz gotovo svih delova Srbije.
"Ko prođe ovu čačansku komisiju može slobodno da kaže da ima najbolju šljivu prepečenicu u Srbiji. Ova komisija radi sedam godina, uzorci su pod šiframa", rekao je predsednik komisije Ninoslav Nikićević.
Prema njegovim rečima, ocenjivali su se boja, bistrina, tipičnost, miris, ukus, na skali od nula do 20.
Media portal
Komentari
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!
Ostavite komentar