Saopštenje predsednika GrO SPS Čačak, Nemanje Trnavca:

– Socijalistička partija Srbije, Gradska organizacija u Čačku, najoštrije osuđuje svaku vrstu govora mržnje, širenja netrpeljivosti i netolerancije kao i političko podstrekivanje i favorizovanje sadržaja koji imaju za cilj ugrožavanje lične bezbednosti bilo kog pojedinca, u ovom slučaju narodnog poslanika Marka Parezanovića i poverenika SNS u Čačku.

U svojoj bogatoj političkoj istoriji, Socijalistička partija Srbije kao državotvorna Partija bila je spremna da donosi mnoge mudre i teške odluke zarad očuvanja nacionalnih interesa, ekonomske sigurnosti i prosperitetne budućnosti naših građana. Navedeni ciljevi, čvrst i principijelan stav SPS, nisu bili „po meri“ naših neistomišljenika, političkih protivnika i raznih spoljašnjih i unutrašnjih neprijatelja, zbog čega je naša Partija, često, bila njihova meta i na njihovom udaru. Dobar primer je i sama Gradska organizacija SPS u Čačku, koja je, ne tako davno, u atmosferi linča stvorenoj veštom političkom manipulacijom protivnika, uspela da, samo zahvaljujući svom vernom članstvu i simpatizerima, odbrani svoje materijalne i ljudske resurse, kao i da očuva mir među građanima i spreči ugrožavanje sigurnosti njihove imovine.

Poučeni ovim i sličnim iskustvima u dugoj i bogatoj političkoj tradiciji SPS, znamo da svaka izgovorena reč u javnom i političkom delovanju ima posebnu težinu i vrlo lako od, na izgled, obične političke varnice može nastati ozbiljan „požar“, opasan i po pojedinca i po određenu zajednicu, a u kranjoj instanci i po društvo u celini. Zbog toga, apelujemo na sve učesnike u političkom i javnom životu da svi mi politički akteri budemo dostojni poverenja građana i da promovišemo političku kulturu i toleranciju.

Umesto primitivizma, laži i blaćenja političkih protivnika predlažemo da se borimo za naklonost građana idejama, posvećenošću poslu, marljivošću, rezultatima, društvenim aktivizmom. Naši sugrađani to i očekuju od nas i to zaslužuju.

Ne smemo zaboraviti da informacije poslate putem društvenih mreža veoma lako i brzo postaju dostupne svima I ukoliko se kao takve zloupotrebe mogu imati nesagledive posledice. Danas, u vreme virtuelnih i digitalnih medija neodmerene i tendenciozno izgovorene reči mogu biti posebno ubojite i mogu naneti ogromnu i neprocenjivu štetu i pojedincu i zajednici. Uz to, ove varnice, lakše no ikad ranije mogu prerasti u ozbiljne „požare“. Zato upućujemo apel i našim vernim partnerima u političkom životu, a to su naši mediji, da ne dozvole da budu zloupotrebljeni zarad nečasnih ciljva pojedinaca, a na štetu bilo kog našeg sugrađanina, političara ili javnog radnika, političke organizacije ili društvene zajednice.

Zbog svega navedenog, još jednom najoštrije osuđujemo i izražavamo duboku zabrinutost zbog atmosfere medijskog linča u čijem se centru našao narodni poslanik i naš sugrađanin Marko Parezanović i još jednom pozivamo na fer i korektno političko javno delovanje, uvereni da će samo oni, kao takvi, biti visoko cenjeni i pozitivno vrednovani od strane naših građana, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here