U ronjenju na dah postoje dve asocijacije pa su tako ove godine održana dva svetska prvenstva u bazenskim disciplinama.

Prvo Svetsko prvenstvo po CMAS asocijaciji održano je od 11.-17.06.2018.godine u Linjanu (Italija). Nastupalo je 85 takmičara iz 25 zemalja. Tijana je na ovom takmičenju oborila nacionalni rekord u dinamici sa perajima. Drugo svetsko prvenstvo po AIDA asocijaciji je održano u Beogradu od 23.-30.06.2018.godine. Nastupilo je 125 takmičara iz 23 zemlje. Tijana je u istoj disciplini oborila nacionalni rekord i svojim rezultatom zauzela 7.mesto na svetu, što je za individualne sportove odličan plasman.

Tijana Nikolić, se bavi ronjenjem na dah od 2010.godine i iza sebe ima veliki uspeh koji je postigla svojim radom, odricanjima i ljubavi prema ovom jedinstvenom sportu. Nosilac je mnogobrojnih medalja, pehara, nacionalnih rekorda i član je ronilačkog kluba “Sebastian” iz Beograda.

Ronjenjem na dah je počela da se bavi sasvim slučajno kada je prvi put stavila na noge monoperaje i preronila bez ikakvog predznanja i tehnike u to vreme značajnu dužinu. Tada je shvatila da ima potencijal za ovaj sport o kome se jako malo zna.

“Jako sam zadovoljna rezultatima iako nisam osvojila medalju. Teško je takmičiti se u svim disciplinama i na dva Svetska prvensta jedno za drugim. Trenirala sam jako naporno da bih postigla rezultate kojma ću prvenstveno ja biti zadovoljna. Naravno imala sam veliku pomoć i podršku Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i AIDA Srbije.
Ovim putem želela bih da se zahvalim gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću, kladionici “Mozzart”, restoranu “Kabezza”, koji su mi omogućili odlazak na takmičenje.

Predragu Peci Radifkoviću (RK SEBASTIAN) koji je bio uz mene i bodrio me do poslednjeg daha, “Extreme gym” teretani i treneru Igoru Aslimoskom koji su mi pomogli u baznim pripremama, “Pansport-u”, “Rexona”, “Adriatic Scuba Mares” na opremi bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, svojoj mami i prijateljima koji su bili tu za mene.

Sada je na redu kratka pauza pa počinju pripreme za sledecu sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here