Predstavnici Uprave grada Čačka, primili su danas najuspešnije čačanske sportiste koji u poslednje vreme nižu brojne uspehe.

Prijemu su prisustvovali zamnica gradonačelnika Čačka, Milica Dačić, pomoćnik gradonačelnika, Vladan Milić, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta Nemanja Trnavac, kao i uspešni atletičari, kajakaši, biciklisti, karatisti, ali i osobe sa invaliditetom.

Dačić je istakla da je grad opredelio velika novčana sredstva za rad sportsita i sportskih organizacija.

“Budžetom grada za 2016. godinu opredeljeno je bilo 49.000.000 dinara, 2017. 57.000.000, a za ovu godinu 80.000.000 dinara”, rekla je Dačić.

Ona je podsetila da lokalna samouprava izdvaja sredstva i za nagrade sportistima koji su na nekom od državnih, evropskih ili svetskih takmičenja zauzeli visoko mesto.

Milić je rekao je da u Čačku postoji 140 sportskih klubova.

“Grad nagrađuje uspešne sportiste, tako da oni koji su zauzeli neko visoko mesto na državnom takmičenju mogu da očekuju nagradu u iznosu od oko 10.000 dinara, dok su za osvajanje medalja na evropskim, svetskim takmičenjima, kao i olimpijadi predviđene nagrade u iznosu od oko 60.000 dinara”, naveo je Milić.

Trnavac ističe kako grad dosta ulaže i u sportsku infrastrukturu, te da će u narednom periodu biti građene sale kako na gradskom, tako i na seoskom području.

“Nema boljih ambasadora od uspešnih mladih sportista. Želimo da promovišemo sportove koji nisu komercijalni, da što više mladih uključimo u sport”, naglasio je Trnavac.

Predstvanici klubova, ali i sami sportisti na prijemu su govorili o svojim uspesima. Poručuju da će u dalje ići stazama uspeha, kao i da će Čačak predstavljati u najboljem svetlu.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here