U organizaciji KK Železničar, u subotu, 7. jula, biće otvoren 31. turnir ,,Predrag Prevo Vučićević“, posvećen legendi ovog kluba i grada Čačka.

Takmičenje u plemenitoj basket veštini tradicionalno se održava na popularnom Želovom, koje od prošle godine nosi ime legende čačanske i srpske košarke Dragana Kićanovića. Uzgred, po prvi put će se turnir igrati na obnovljenom terenu, renoviranom u okviru akcije kompanije MOZZART ,,Sto terena za jednu igru“. Miloš Bohinjac, direktor KK Železničar, nije krio radost zbog toga što se tradicija igranja turnira nastavlja.

,,U Čačku, košarkaškom gradu, postoji veliki broj terena, ali Želovo ima specifičnu dušu, kao i dugu tradiciju. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da u subotu 7. jula počinje tradicionalni basket turnir Predrag Prevo Vučićević. Ove godine očekujemo rekordan broj prijavljenih igrača i timova. Razlog tome je što Želovo igralište renovirano uz veliku pomoć kompanije MOZZART, pa će igrači na novoj podlozi i u lepšem ambijentu imati priliku da se preko 10 dana takmiče i osvoje vredne nagrade”, kaže Bohinjac.

Turnir na Želovom uvek je bio pravi magnet za mlade košarkaše iz grada na Moravi.

,,Prijavio se veliki broj igrača, naročito u mlađim kategorijama. Raduje me to što mladi košarkaši ne vode toliko računa ko je član Borca, Mladosti ili Železničara, već formiraju ekipe sa igračima iz sva tri kluba. To daje primer rukovodiocima klubova da saradnja treba da bude na nekom višem nivou od sadašnje. Verujem da su nam ova deca napravila jedan putokaz kako to treba da se radi”, reči su Bohinjca.

Ove godine uvedene su neke zanimljive promene.

,,Igrači su razvrstani po kategorijama – mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori i seniori. Od ove godine uveli smo neke izmene za seniorsku kategoriju. Radi se o tome da smo pravila prilagodili 3×3 turnirima. S obzirom da je postao olimpijski sport, verujemo da je to lepa promena”, kazao je Bohinjac.

Organizator turnira je pripremio i nagrade za najbolje.

,,Novčane nagrade su pripremljene za juniore, seniore i igrače koji se budu takmičili u šutiranju trojki. Medalje i pehari su spremni za pobednike i drugoplasirane timove”, dodao je Miloš Bohinjac.

Svima je već odavno jasno koliko trunir ,,Predrag Prevo Vučićević” ima za košarku u Čačku.

,,Ovaj turnir ima veliki značaj za sve košarkaše, a takođe i za sam grad Čačak. U tih 10 dana, možda nešto više koliko će trajati takmičenja, biće okupljeno mnogo ljubitelja košarke. Sigurno je da će biti prilike da mnogi treneri iz čačanskih klubova bolje upoznaju mlade igrače, koji će možda sutra biti prvotimci i dati svoj doprinos našoj košarci”, izjavio je direktor Železničara.

Naravno, Bohinjac je uputio zahvalnost onima koji godinama pomažu KK Železničar.

,,Ne mogu a da se ne zahvalim gradu Čačku, a naročito kompaniji MOZZART, koja je ne samo renovirala Želovo igralište, već godinama pomaže klub. Da nije pomenute, KK Železničar bi došao u veoma tešku situaciju. Ovako je sa tom pomoći funkcionisanje kluba na zadovoljavajućem nivou”, zaključio je prvi čovek institucije čačanske košarke.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here