U Ivanjici je proglašena vanredna situacija. Ova odluka doneta je nakon sednice Štaba za vanredne situacije gde je razmatrano stanje na terenu posle jučerašnjeg nevremena koje je u više mesnih zajednica izazvalo ogromnu štetu na objektima, poljoprivrednom zemljištu i infrastrukturi.

Foto: Beba Bojović, RAS Srbija

Pod znakom pitanja je i normalno snabdevanje vodom svih meštana Ivanjice jer preradni kapaciteti fabrike za vodu ne mogu da prečiste ogromne količine mulja prouzrokovanog nevremenom.

Na sednici je zaključeno da se pristupi sanaciji terena sa svim raspoloživim sredstvima i da se uputiti dopis Vojsci RS za ispomoć u mehanizaciji kako bi se se stanje što pre normalizovalo. Takođe će biti oformljene stručne komisije za procenu štete.

S’ obzirom da se za vikend najavljuju nove vremenske nepogode akcenat će biti na sanaciji problema u snabdevanju korisnika pijaćom vodom. U međuvremenu, upućen je apel svim građanima, posebno vlasnicima privrednih subjekata, da racionalno troše vodu jer će u protivnom morati da se primene represivne mere.

Blic, Beba Bojović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here