– Svi gradski funkcioneri lokalnih javnih preduzeća su čitav dan na terenu sa građanima na poslovima sanacije štete od poplava, rekao je narodni poslanik Marko Parezanović.

U Loznici je jutros za kratko vreme pala nezapamćena kiša i napravila ogromne probleme.

– Putna infrastruktura je opterećena, ali je najvažnije sanirati štetu na stambenim objektima koji su jutros bili pod vodom. Stavili smo svu raspoloživu operativu na raspolaganje građanima, ali ne možemo sve u jednom danu da rešimo. Postoje problemi koje ne možemo da rešimo uopšte. Uski putevi sa još užim kanalima i kućama koje su praktično na samom putu, ne mogu da podnesu ovaj nivo padavina, istakao je Parezanović.

– U Loznici nas čeka veliki posao, ali i velike investicije za koje će nam biti potrebna podrška Republike. Potpuna rekonstrukcija lozničkog puta i uređenja toka lozničke reke jedan od prioriteta za 2019. godinu. U Loznici živi preko 2.000 stanovnika, puno dece, nekoliko ozbiljnih privrednih subjekata, na samo 2.5 km od centra grada. U poslednjih 20 godina ulagano je malo ili gotovo ništa, zato je naša obaveza sada veća, dodao je Parezanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here