Republički hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje za danas da se obilne padavine očekuju u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju i zapadnoj Srbiji, sa količinom oko 30 litara na kvadratni metar za 12 sati, lokalno i više.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vise padavina se očekuje pre podne i sredinom dana. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 C do 16 C, a najviša dnevna od 22 C do 26 C.

U Čačku će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje pre podne i sredinom dana. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 C, a najviša dnevna oko 24 C.

Izgledi vremena do 17. jula:

U sredu pretežno sunčano i toplije, u toku noći između srede i četvrtka prolazno naoblačenje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zatim promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a samo za vikend pretežno sunčano i toplo.

Opasnost od izlivanja reka tokom današnjeg i sutrašnjeg dana očekuju se porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Kolubari sa pritokama, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Lepenici i Resavi sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here