U Đeru (Mađarska) od 5. do 8. jula održano je “Prvenstvo Evrope za mlađe juniore/ke”. Na spisku selektora reprezentacije Srbije za ovo takmičenje bili su mlada čačanska sprinterka Ivana Ilić i njen trener Dragan Dukanac.

Sportska sreća je bitan faktor u svakom sportskom rezultatu i često zna da bude veoma okrutna, što je na ovom prvenstvu na svojoj koži osetila Ivana Ilić. U trci na 100 metara Ivana je nastupala u ubedljivo najjačoj četvrtoj grupi. Prosto je neverovatno da je treća i peta grupa imala jak vetar u leđa, dok je u četvrtoj grupi vetar bio -1,7m/s. Ivana je zauzela odlično 4. mesto, ali je negativan vetar dosta uticao na rezultat koji je na kraju bio 12,23 što je za 0,04 sekunde slabije od vremena koje je bilo potrebno za polufinale.

Sledećeg dana se ponovila slična situacija u trci na 200 metara, posle odličnog nastupa i dobrog rezultata koji je bio na nivou ličnog rekorda 24,79 , ali na žalost za ulazak u polufinale je bilo potrebno 24,78 sekunde.

Štafeta Srbije u sastavu Ilić, Milutinović, Japundžić, Mandić je imala dobar nastup iako devojke nisu imale puno zajedničkih treninga.

– Na ovom Prvenstvu postignuti su zaista dobri rezultati na kojima bi mlađim juniorima moglo da pozavidi većina srpskih senioria i seniorki. Videlo se da rezultati zavise od finansijskog ulaganja, iako je reč o mladim takmičarima. Što se tiče nastupa Ivane Ilić, moram da kažem da je ostvareni rezultat realno stanje njene forme i da je okviru očekivanih rezultata u ovoj godini. Treba istaći da je uzela učešće sa godinu dana starijim rivalkama i da se još bolji rezultati očekuju u narednoj takmičarskoj sezoni. Ovo govorim zbog toga što su njeni ostvareni rezultati na 100 i 200 metara u svom godištu među 7 – 8 rezultata ostvarenih u Đeru, rekao je trener Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here