Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deseti po redu festival „Karusel“ počinje u ponedeljak

post-title


Deseti po redu festival etno i ambijentalne muzike „Karusel“, biće održan u Čačku od 16. jula do 06. avgusta.

Najavljeno je učešće brojnih sastava i izvođača iz zemlje i inostranstva.

„Festival ove godine ima 14 izvođača u dva muzička programa. Izvođači su podeljeni u tri grupe. Imamo čak pet izvođača iz inostrantva iz regiona“, rekao je autor festivala „Karusel“ Dušan Darijević.

Biće održana i premijera dokumentarno muzičkog filma o festivalu pod nazivom „Deset od deset“ čiji su autori i realizatori Dušan Darijević, Đorđe Ilić i Mileta Savić.

Projekcija je zakazana za večeras u 20:00 časova u velikoj sali Doma kulture, a nakon nje nastupiće muzički umetnik Kralj Čačka.

„U samom filmu učestvuje 20 ljudi koji su učesnici i saradnici festivala, organizatori, deo publike, imamo i 30 izvođača čiji delovi numera se nalaze u ovom filmu“, rekao je Darijević.

„Sama montaža nosi teret, bilo je i lepo, tužno, teško, nervoze, bilo je svega, ali mislim da smo završili dobar posao i nadam se da će doći dosta publike“, istakao je montažer filma „Deset od deset“, Mileta Savić.

Prvi koncert biće održan u ponedeljak 16. jula u dvorište galerije, kada će nastupiti tri premijerna izvođača i dobro poznato lice KEZZ.

Nedelju dana kasnije na velikoj bini Narodnog muzeja nastupiće izvođači koji su obeležili tokom godina „Karusel“: Ethno Jazz Orchestra i Kralj Čačka, a tu su i gosti iz Holandije Kuhn Fu.

U ponedeljak 30. jula, u dvorištu galerije, publici će se predstaviti tri izuzetna izvođača: Jasna Jovićević Sextet, dobitnik Gremija Cedric Hanriot Trio iz Francuske i sjajni Atma Mundi Ensemble iz Rijeke.

Na istom mestu 06. avgusta nastupaju sastav Eyot iz Niša, gosti iz Švajcarske Ethnic Transe Duo i odlični mladi rock sastav iz Beograda, Organizam.

Festival organizuje Asocijacija za umetnost i kluturu „Karusel“ uz pomoć Turističke organizacije Čačak, a pod pokroviteljstvom grada.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar