Sa 40 glasova „za“ odbornici Skupštine grada Čačka izabrali su Petra Domanovića na mesto direktora Javno komunalnog preduzeća za održavanje čistoće i pijaca „Komunalac“.

Miloje Vojnović nije dobio dovoljan broj glasova za izbor na mesto direktora Javno komunalnog preduzeća za vodovod, održavanje čistoće pijaca „Moravac“ iz Mrčajevaca.

Za njega je glasalo 11 odbornika, jedan je bio protiv, dok je 18 bilo uzdržano.

Odbornici su usvoji izveštaje predškolskih ustanova „Radost“ i „Moje detinjstvo“, a prihvatili su i predlog da se u vrtiće upiše još jedan broj dece.

Većinom glasova odbornici su dali saglasnost na izveštaje Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, Narodnog muzeja, Međuopštinskog istorijskog arhiva, Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, Doma kulture, Ustanove za Kulturno obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Naučno tehnološkog parka, Turističke organizacije Čačak i Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Prihvaćeni su i predlozi odluka o regulacijama „Kulinovačko polje“, „Trbušani – Ljubić“, „Prelići“ i Trnava.

Usvojeni su Akcionioni plan socijalnog uključivanja Roma i Romkinja od 2018. do 2025. godine, program zaštite životne sredine grada Čačka za period od 2018. do 2027. godine, kao i program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here