Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nove knjige stižu u Biblioteku

post-title


Knjižni fond Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” obogaćen je za više od 2.000 naslova iz otkupa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Početkom juna čačanskoj Biblioteci prosleđen je spisak predloženih publikacija za otkup iz bogate izdavačke ponude za 2017. godinu. Bibliotekari su u skladu sa potrebama korisnika svih uzrasta i kategorija izvršili odabir naslova u vrednosti 1.044.956,15 dinara. Ovoj cifri treba dodati i vrednost 253 publikacije koje Ministarstvo šalje svim javnim bibliotekama u Srbiji.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju sa izdavačkim kućama i distributerima, pa je većina naslova blagovremeno dostavljena čačanskoj Biblioteci. Knjige iz produkcije izdavačkih kuća Vulkan, Pčelica, Kreativni centar, Zavod za udžbenike, Matica srpska, Službeni glasnik, Jasen, Catena mundi, Bookland, Draslar, Evoluta, Geopoetika, Prometej i mnogih drugih trenutno su u postupku fizičke i stručne obrade, a manji broj knjiga već je našao put do prvih čitalaca u Čačku i ograncima u Zablaću, Preljini, Prijevoru i Mrčajevcima.

U 2018. godini Grad Čačak je kao osnivač Biblioteke izdvojio 1.000.000,00 dinara iz budžeta za kupovinu knjiga i periodike, pa je nabavka putem otkupa Ministarstva veoma značajna za funkcionisanje ustanove. Na ovaj način Biblioteka nabavi više od polovine ukupnog broja novih knjiga tokom godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar