Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svi programski sadržaji na 58. Saboru trubača u Guči besplatni

post-title


U Guči u vreme ovogodišnjeg sabora trubača može se samo čuti truba, čvrsta je odluka organizacionog odbora ove naše najveće manifestacije u zemlji i svetu kad je truba u pitanju.

Sabor će po tradiciji biti otvoren prvog dana, u četvrtak 9. avgusta u 11 sati, kod spomenika trubaču u centru Guče uz intoniranje himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave. Sabor će otvoriti Domaćin ministar Nenad Popović a saborsku zastavu će podići ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin. Istog dana je planirano i otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga, publikacija i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara i koncert pobednika 57. Sabora.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. Prvog, u petak 10. avgusta, planirani su koncerti pobednika prošlogodišnjeg Sabora, Dejana Petrovića i Big Band, kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje najbolje plasiranih iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu 11. avgusta sa početkom u 20 sati.

U nedelju, 12. avgusta, planirani su koncerti pobednika 58. Sabora, Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića.

Organizator očekuje rekordnu posetu i niz tradicionalnih programskih i pratećih sadržaja, među kojima su improvizacija stare dragačevske svadbe, defile učesnika u programu, program domaćih i inostranih kulturno-umetničkih društava, stranih orkestara, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, narodni višeboj… sa više od hiljadu učesnika.

Svi programski sadržaji su besplatni.

Organizator je doneo odluku da ne naplaćuje parking na javnim površinama sve dane trajanja Sabora, a vlasnicima privatnih parcela ostavio mogućnost da, uz poštovanje zakonskih propisa, mogu organizovati parking uz naplatu karte u iznosu od 200 dinara po danu.

Ovih dana Saborski odbor o tome je i zvanično obavestio vlasnike privatnih parcela na kojima se tradicionalno organizuje parking kako bi se na vreme pripremili i organizovali, jer nije bio u mogućnosti da parking organizuje kao što je to činio prethodnih godina zbog visokih cena zakupa i načina korišćenja privatnih parcela na šta su imali primedbe DRI, neke opozicione stranke u lokalnoj vlasti i pojedini predstavnici medija.

Organizator je najavio i rigorozne kontrole poštovanja saborskih pravila i odluka, a nadležni državni organi primenu zakonskih propisa.

Posetu ovogodišnjem Saboru najavili su mnogi tradicionalni gosti iz zemlje i inostranstva, kao i veći broj javnih ličnosti iz sveta politike, kulture, ekstrade, sporta i zvaničnici iz naše i susednih zemalja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar