Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dveri: Nestručno vođenje sednice i pokušaj prikrivanja nedozvoljenih radnji

post-title


Sednica Skupština grada Čačka, koja je završena u petak, pripremljena je na veoma loš način i predstavnici vladajuće većine su pokušali da sakriju sve nedostake u radu Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, izjavila je na konferenciji za novinare zamenik šefa odborničke grupe Dveri, Milica Prokić.

Prema njenim rečima, na dan sednice odnornici su dobili dodatnih deset dačak, a materijal je bio obiman.

„Zbog toga nismo imali vremena da se pripremimo na kvalitetan način i da učestvujemo u raspravi. Tačke nisu bile nebitne, jer se radilo o izboru direktora javnih preduzeća, ali i o izveštajima ustanova, među kojima je najznačajniji bio ‘Zračak’ koji prate brojne nezakonite radnje“, rekla je Prokić.

Odbornik Dveri Aleksandar Sretenović, izneo je brojne primedbe na izveštaj o radu ustanove „Zračak“ u proteklom periodu.

On kaže da je bilo dopisivanja i prepravnik datuma na nekim dokumentima, ali i potpisa ljudi kojima su prestale funkcije u toj ustanovi.

Aco Đenadić, odbornik Dveri, kome je izrečena mera udaljenja sa sednice, optužio je predsednika lokalnog parlamenta Igora Trifunovića za nestručno vođenje.

„Na sednicama je zabranjeno diskutovanje o predloženim temama, a u slučaju da predsednikom nešto ne razume odmah kreće sa opomenama. Činjenica je i da se plaši skupštinskog materijala, pa kada sam u petak ispred njegovog stola udario papirima po mojoj ruci, izrekao mi je meru udaljenja“, naveo je Đenadić.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar