Sednica Skupština grada Čačka, koja je završena u petak, pripremljena je na veoma loš način i predstavnici vladajuće većine su pokušali da sakriju sve nedostake u radu Ustanove za dnevni boravak, dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“, izjavila je na konferenciji za novinare zamenik šefa odborničke grupe Dveri, Milica Prokić.

Prema njenim rečima, na dan sednice odnornici su dobili dodatnih deset dačak, a materijal je bio obiman.

„Zbog toga nismo imali vremena da se pripremimo na kvalitetan način i da učestvujemo u raspravi. Tačke nisu bile nebitne, jer se radilo o izboru direktora javnih preduzeća, ali i o izveštajima ustanova, među kojima je najznačajniji bio ‘Zračak’ koji prate brojne nezakonite radnje“, rekla je Prokić.

Odbornik Dveri Aleksandar Sretenović, izneo je brojne primedbe na izveštaj o radu ustanove „Zračak“ u proteklom periodu.

On kaže da je bilo dopisivanja i prepravnik datuma na nekim dokumentima, ali i potpisa ljudi kojima su prestale funkcije u toj ustanovi.

Aco Đenadić, odbornik Dveri, kome je izrečena mera udaljenja sa sednice, optužio je predsednika lokalnog parlamenta Igora Trifunovića za nestručno vođenje.

„Na sednicama je zabranjeno diskutovanje o predloženim temama, a u slučaju da predsednikom nešto ne razume odmah kreće sa opomenama. Činjenica je i da se plaši skupštinskog materijala, pa kada sam u petak ispred njegovog stola udario papirima po mojoj ruci, izrekao mi je meru udaljenja“, naveo je Đenadić.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here