Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dobit JP "Rzav" preusmerena na gubitke iz ranijih godina

post-title


Članovi Opštinskog veća u Lučanima dali su saglasnost na odluku Javnog preduzeća "Rzav" iz Arilja, kojom se dobit u prethodnoj godini poslovanja preusmerava za pokriće gubitka iz ranijih godina. Dug je nastao 2013. godine kada je bio veliki otpis potraživanja prema komunalnim preduzećima.
Veće je prihvatilo i informaciju Upravnog odbora JP "Rzav" o stanju duga javnih preduzeća prema "Rzavu" koji iznosi oko 16.000.000 dinara. Od tog iznosa lučanski "Komunalac" duguje oko 6.000.000.
Javno preduzeće "Komunalac" Lučani je dostavilo zahtev "Rzavu" za otpis kamate od 1.900.000 o čemu će uprava preduzeća doneti odluku. Članovi Veća usvojili su i izveštaj o reviziji godišnjeg finansijskog izveštaja JP "Rzav".
Razmatran je i izveštaj o radu Doma zdravlja Lučani u prošloj godini u okviru koga je istaknuto da su sve planirane usluge lečenja u toj ustanovi u najvećoj meri realizovane prema planu i potrebama stanovništva za zdravstvenom zaštitom.
Prema izveštaju, ukupni rashodi u 2017. godini su iznosili 157.000.000 od čega su 80 odsto iznosili rashodi za zaposlene dok su 27.000.000 činili troškovi materijala, tekućeg održavanja opreme i stalni troškovi.
Ovom prilikom istaknut je zahtev Doma zdravlja za nabavku lampe za oftamološku službu u vrednosti oko 2.000.000 za ambulantu u Lučanima. Očekuje se da će resorno ministarstvo rešiti nedovoljan broj zaposlenih u Domu zdravlja.
Data je saglasnost na statut Kulturnog centra opštine Lučani kojim je definisana delatnost, unutrašnja organizacija, odgovornost, zastupanje i predstavljanje ustanove, sticanje i raspodela prihoda, pokriće gubitka, prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih Kulturnog centra. Na sednici je doneto i niz odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu.
Članovi Veća su dali saglasnost i na ovogodišnji program za finansiranje sportskih klubova za 2019. godina kojim je predviđeno 11.000.000 dinara. Ovim programom su svi klubovi stavljeni u isti položaj i sredstva su im dodeljena prema unapred definisanim kriterijumima, a oni imaju obavezu da vode finansijku dokumentaciju i tako opravdavaju dobijena sredstva.
Usvojene su i izmene pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, kao i rešenja o preusmeravanju budžetskih sredstava na finansiranje brojnih projekata javnih preduzeća i ustanova.
Media portal


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar