Ako ste postali nestrpljivi zbog jesenjeg vremena u Srbiji, radujte se – slede tri letnja dana. A onda opet, kiša, kiša…

Meteorolozi za sve krive ciklon koji je istočno i severoistočno od Balkanskog poluostrva i dalje prisutan, a njegov centar nalazi se nad Ukrajinom, Rumunijom i Moldavijom.

Ovaj ciklon ovim predelima već dva dana donosi nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno i grmljavinske oluje.

Srbija je već drugi dan u zadnjem delu ovog ciklona i preovladava snažno severozapadno strujanje sa kojim pristiže i relativno sveža vazdušna masa, pa je vreme skoro pa jesenje, navodi Weather2Umbrella.

Danas će se ovaj ciklon dodatno udaljiti na istok i severoistok, pa će u Srbiji uslediti kratkotrajna stabilizacija vremena.

U većem delu Srbije biće sunčano sa temperaturom do 30°C, u Čačku do 28°C.

Ipak, pod uticajem ciklona iz Ukrajine, do severoistoka i jugoistoka Srbije očekuje se dolazak oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U subotu u svim predelima sunčano i toplo, temperatura do 32°C.

Sve više sa zapada će nam se približavati frontalni sistem, koji će se nalaziti nad Alpima, ali se tokom noći u delovima Vojvodine očekuju predfrontalne grmljavinske nestabilnosti.

U nedelju u svim predelima sunčano i tropsli toplo, temperatura do 34°C.

Posle podne i uveče naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Početkom sledeće sedmice pretežno oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prognozira Weather2Umbrella.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here